Home / naslovnica / U PVP završio tečaj DOS OSO VP za osiguranje štićenih osoba

U PVP završio tečaj DOS OSO VP za osiguranje štićenih osoba

U zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia, Pukovniji Vojne policije danas, 15.ožujka 2019. uspješno je završio tečaj za dodatnu osposobljenost „Ovlaštena službena osoba vojne policije za osiguranje štićenih osoba“ – DOS Z584.

Cilj tečaja je steći nove sposobnosti kroz obučavanje i uvježbavanje pripadnika Vojne policije (pojedinac/tim/skupina) za provedbu namjenskih zadaća zaštite i osiguranja štićenih osoba, a predstavlja dodatnu razinu obuke nakon stečene dodatne osposobljenosti Ovlaštena službena osoba Vojne policije OS RH (OSO VP) DOS Z 224.

Tečajem su obuhvaćena programska područja, teme i zadaće u skladu s Pravilnikom o vojnopolicijskim poslovima i provedbi ovlasti ovlaštenih službenih osoba Vojne policije OS RH te zakonskim i podzakonskim propisima (vojnim i civilnim) koji definiraju djelokrug rada, poslove, zadaće i ovlasti OSO VP OS RH u provedbi zadadaća osiguranja i zaštite štićenih osoba Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te stranih vojnih i civilnih osoba od posebnog značaja tijekom posjeta Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH.

U provedbi tečaja ugrađena su i stečena znanja i iskustva s izobrazbe u Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova RH, zajedničke obuke i uvježbavanja s pripadnicima Uprave za posebne poslove osiguranja MUP-a, iskustva sa školovanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, iskustva iz NATO vođenih OPM/MVO kao i dosadašnja iskustva pripadnika VP OS RH tijekom osiguranja štićenih osoba.

izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

2. Memorijalna hodnja “Alfred Hill” za žrtve Vukovara

Pripadnici Pukovnije vojne policije krenuli su na  pješačku hodnju od Zagreba do Vukovara u čast …