Home / naslovnica / U Pukovniji Vojne policije proveden modularni tečaj za OSO VP-a OSRH

U Pukovniji Vojne policije proveden modularni tečaj za OSO VP-a OSRH

Svečanost u povodu završetka osposobljavanja ovlaštenih službenih osoba Vojne policije održana je 15. prosinca 2021. u zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia”.

Status ovlaštene službene osobe steklo je troje časnika kadeta, kojima su uručene vojnopolicijske značke i uvjerenja o uspješnom završetku tečaja.

Svečanosti je nazočio zapovjednik PVP-a brigadir Tomislav Kasumović, načelnik Samostalnog sektora za VP poslove MORH-a brigadir Vlado Kovačević, načelnik Stožera PVP-a pukovnik Dejan Džidić, zapovjednik Središta za obuku VP-a bojnik Željko Barbir i prvi dočasnik Središta časnički namjesnik Zvonko Lucić.

Tečaj za ovlaštene službene osobe ključni je alat s pomoću kojeg Vojna policija dobiva kvalitetno osoblje. Traje 15 tjedana, provodi se kroz tri modula, a završava pismenim i usmenim ispitom. Cilj obuke je osposobiti polaznike za samostalno, sigurno i učinkovito izvršavanje vojnopolicijskih poslova i zadaća uz primjenu ovlasti ovlaštenih službenih osoba VP-a u skladu s odredbama zakonskih i podzakonskih akata koji reguliraju djelokrug rada, način postupanja i provedbe ovlasti ovlaštenih službenih osoba VP-a u MORH-u i OSRH.

Izvor: Hrvatski vojnik

Podijeli

Pogledajte još...

Tim VP sudjelovao na natjecanju za značku osposobljenosti njemačkih Oružanih snaga

Pripadnici 8. hrvatskog kontingenta sudjelovali su na vojnom natjecanju za značku osposobljenosti njemačkih Oružanih snaga …