Home / naslovnica / Svečanost uručenja zlatnih medalja pripadnicima Pukovnije vojne policije

Svečanost uručenja zlatnih medalja pripadnicima Pukovnije vojne policije

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, 26. veljače 2021. održana je svečanost uručenja zlatnih medalja za sudjelovanje u operacijama potpore miru za pripadnike Pukovnije vojne policije.

Zapovjednik Pukovnije vojne policije brigadir Tomislav Kasumović uručio je medalje za sudjelovanje u operacijama 2. HRVCON eFP BG u Republici Litvi i 5. HRVCON eFP BG u Republici Poljskoj, NATO ojačane prednje prisutnosti. Svečanosti je nazočio i prvi dočasnik Pukovnije vojne policije časnički namjesnik Zlatko Pavun, a ovom prigodom su nagrađeni i pohvaljeni najbolji pripadnici Pukovnije.

Tijekom šestomjesečenog boravka u Poljskoj i Litvi naši su vojni policajci zajedno s drugim pripadnicima OSRH i saveznicima provodili obuku i uvježbavanje te brojnim vježbama i aktivnostima demonstrirali sposobnost odvraćanja i odlučnost NATO-a u pružanju potpore i sigurnosti zemljama primateljicama snaga.

Pripadnici OSRH, uključujući i pripadnike Pukovnije vojne policije, angažirani su u dvjema borbenim grupama i to u Poljskoj i Litvi.

Za sudjelovanje u provedbi zadaća te na temelju ostvarenih rezultata u sastavu 2. HRVCON-a borbene grupe ojačane prednje prisutnosti u Republici Litvi od siječnja do kolovoza 2020. zlatnom medaljom odlikovani su:

 – desetnik Rudolf Bahmec,

 – desetnik Ivan Bagarić,

 – skupnik Mateo Marinović i

 – razvodnik Krešimir Margetić.

Za sudjelovanje u provedbi zadaća te na temelju ostvarenih rezultatima u sastavu 5. HRVCON-a borbene grupe ojačane prednje prisutnosti u Republici Poljskoj od listopada 2019. do lipnja 2020. zlatnom medaljom odlikovan je:

 – razvodnik Ante Jukić.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je …