Home / naslovnica / Svečano obilježena 22. obljetnica ustroja Vojne policije OSRH

Svečano obilježena 22. obljetnica ustroja Vojne policije OSRH

Svečano obilježena 22. obljetnica ustroja Vojne policije OSRH

Vojna policija obilježila je 22. obljetnicu ustroja i djelovanja prigodnim programom održanim 11. Rujna 2013. u vojarni “Pukovnik Milivoj Halar” u Dugom Selu. Obilježavanju su nazočili predsjednik i vrhovni zapovjednik OSRH Ivo Josipović, ministar obrane Ante Kotromanović, načelnik Glavnog stožera OS RH general pukovnik Drago Lovrić i brojni drugi uzvanici.

Uz postrojene djelatnike Pukovnije Vojne policije u stroju su bili, djelatnici Odjela VP, Vojna policija HRZ i PZO, Vojna policija HRM i posebno djelatnici prvog voda Vojne policije HRVCON koji su 2003.godine prvi otputovali u misiju ISAF u Afganistan.

Predsjednik RH i vrhovni zapovjednik Ivo Josipović čestitao je svim pripadnicima Vojne policije njihov dan te zahvalio svima koji su doprinijeli da se ona razvije u snažnu, efikasnu i pouzdanu formaciju koja doprinosi sigurnosti Republike Hrvatske i podizanju njenog ugleda u svijetu.

„Poslovi i zadaće koje obavljate zahtjevni su i teški, a istovremeno to su poslovi u korist sigurnosti naših građana, društva i države, u korist dobra i sigurnosti naših saveznika i partnera“, kazao je u svom govoru predsjednik RH te podsjetio da su upravo pripadnici postrojbe Vojne policije bili prvi koji su započeli s djelovanjem u okvirima zahtjevne ISAF misije u Afganistanu.

„Vojna policija imala je, ima i nadalje će imati značajnu ulogu i zadaću u okviru naših Oružanih snaga“, zaključio je predsjednik.

Nakon odgledane prezentacije vještina i sposobnosti postrojbi Vojne policije, gosti i uzvanici obišli su Obučni centar vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ smješten u sklopu vojarne. U Centru se uzgajaju psi koji se obučavaju za traganje, zaštitu, detekciju eksploziva, droga i dr. Naime, ovi psi, koji se koriste i kod traganja i spašavanja iz ruševina, od 2003. sudjeluju i u međunarodnim mirovnim misijama.

morh.hr

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …

Odgovori