Home / naslovnica / Pripadnici Vojne policije sa službenim psima sudjelovali su u humanitarnoj sportsko-rekreativnoj utrci “Pet Trekking” na Medvednici

Pripadnici Vojne policije sa službenim psima sudjelovali su u humanitarnoj sportsko-rekreativnoj utrci “Pet Trekking” na Medvednici

Pripadnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” sa službenim vojnopolicijskim psima sudjelovali su u subotu, 21. rujna 2019. u humanitarnoj utrci “Pet Trekking” u Parku prirode Medvednica.

Riječ je o prvoj ovakvoj humanitarno sportsko rekreativnoj utrci za vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca, koja je održana pod sloganom “Hodajmo za one koji ne mogu”. Naime, cilj ove utrke bio je prikupljanje sredstva za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni.

Pripadnici Vojne policije sa službenim psima, osim što su sudjelovali u samoj utrci održali su i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča i službenih pasa Vojne policije.Tom je prigodom zapovjednica Voda za uzgoj, selekciju i preddresuru u Obučnom centru vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”, poručnica Martina Radnić ujedno i prva žena – vodič službenog psa u Vojnoj policiji, istaknula kako joj je drago što je imala prigodu uključiti se u ovu humanitarnu utrku.

Pripadnici Vojne policije sa službenim psima sudjelovali su u humanitarnoj sportsko-rekreativnoj utrci “Pet Trekking” na Medvednici | Foto: MORH / T. Brandt

“Pripadnici Hrvatske vojske uvijek se rado odazovu i sudjeluju u raznim humanitarnim akcijama, a današnja je posebna jer smo imali priliku zajedno sa našim psima podržati i promovirati rad udruga za zbrinjavanje i zaštitu nezbrinutih životinja. Danas su s nama bila tri štenca u starosti od tri i pet mjeseci koji su tek u procesu obuke i preddresure te dva odrasla licencirana psa koji su sudionicima ovog jedinstvenog događaja pokazali vježbe poslušnosti i taktičkog kretanja” rekla je poručnica Radnić.

Obučni centar vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” dio je Središta za obuku Vojne policije “Bojnik Alfred Hill” u sklopu Pukovnije Vojne policije i smješten je u Dugom Selu. U Obučnom centru uzgajaju se i školuju vlastiti službeni psi za različite namjene, od zaštitno-tragačke namjene, čuvarske, detekcije eksploziva, droga, duhana i duhanskih proizvoda i sl.

Izvor:MORH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …