Home / naslovnica / Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom poligonu Gaizunai, Republike Litve.

Samo gađanje inicirano je i organizirano od strane česke vojne policije kako bi se stekla nova znanja i vještine između timova vojne policije koje se nalaze unutar borbene grupe. Bojevom gađanju pristupili su pripadnici Norveške, Njemačke, Nizozemske, Češke i Hrvatske vojne policije čime se podigla interoperabilnost između samih sastavnica.

Kao što smo već i spomenuli cilj gađanja bio upoznavanje sa opremom i naoružanjem koja se koristi u području prednje prisutnosti, a samim time dobiven je uvid u tehnike, taktike i procedurama koje pojedina nacija primjenjuje prilikom provedbe vlastitih bojevih gađanja.

Pripadnici vojne policije dobili su priliku gađanja iz naoružanja koje koriste druge nacije koje se nalaze u sastavu borbene grupe. Provedbom ove aktivnosti dobiven je jedinstven uvid u način rada drugih pripadnika te su prenešena vlastita znanja i iskustva iz područja rukovanja vatrenim oružjem.

Samim time ova međunarodna suradnja dovela je do unaprijeđenja vještina i sposobnosti svih onih koji su bili uključeni u istu što je i bio primarni cilj provedbe ove aktivnosti.

Podijeli

Pogledajte još...

Na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” započeo je s radom tečaj za RTG operatere

Na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” u ponedjeljak, 3. travnja započeo je tečaj za RTG …