Home / naslovnica / Posjet gradu Vukovaru polaznika Tečaja za OSO VP RH

Posjet gradu Vukovaru polaznika Tečaja za OSO VP RH

Temeljem Plana i programa izobrazbe, obuke i ocjenjivanja Tečaja za ovlaštene službene osobe Vojne policije OS RH (DOS-Z224) i rasporeda obuke, dana 16. listopada 2018. godine polaznici Tečaja za ovlaštene službene osobe Vojne policije posjetili su grad Vukovar.

Tijekom posjeta položili su vijenac na grob pokojnog bojnika Alfreda Hilla po kojem Središte Vojne policije za obuku „Bojnik Alfred Hill“ nosi ime.

Tijekom posjeta i obilaska Vojarne Vukovar pukovnik Marin Ivanković održao je prezentaciju bitke za Vukovar i obilazak izložbenih eksponata u vojarni. Pukovnik Mile Skukan održao je predavanje na temu „Uloga Vojne policije u Domovinskom ratu kao i identitet i prepoznatljivost vojne policije te zakonitost postupanja Vojne policije”.

Polaznici tečaja i djelatnici PVP i Samostalnog sektora za VP MORH-a posjetili su i Memorijalno groblje Domovinskog rata, Memorijalni centar Ovčara, središnji križ na Dunavu.

Pukovnik Mile Skukan, zapovjednik Središta Vojne policije za obuku „Bojnik Alfred Hill“ zahvalio se pukovniku Ivankoviću na iscrpnim predavanjima.

Tekst: čn Zvonko Lucić

Foto: ds Mladen Franjkić

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je …