Home / naslovnica / Obuka vodiča i službenih pasa na sredstvima vodenog i zračnog prometa

Obuka vodiča i službenih pasa na sredstvima vodenog i zračnog prometa

Sukladno Planu i programu funkcionalne izobrazbe, obuke i ocjenjivanja tečaja za stjecanje dodatne osposobljenosti vodiča i službenih pasa svih namjena u Pukovnije vojne policije u Obučnom centru vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”, od 1. do 5. ožujka 2021. provedena je terenska obuka sa službenim psima na prometnim sredstvima vodenog i zračnog prometa u vojarni “Admiral flote Sveto Letica – Barba” Split i u vojarni “Knez Trpimir” Divulje.

Cilj obuke i uvježbavanja je bio dostizanje standarda u operativnom radu timova vodiča i službenih pasa u realističnim uvjetima u kojima će timovi po završetku tečaja biti operativno angažirani.

Pod nadzorom instruktora za obuku službenih pasa i licenciranih markiranata, bilo je potrebno uvježbati i priviknuti službene pse na helikoptere na stajanci i za vrijeme leta i na plovila u stajanju i u pokretu te upoznati vodiče s procedurama ukrcaja i iskrcaja sa službenim psima s helikoptera, odnosno plovila.

Obuka je provedena uz potporu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (Eskadrila transportnih helikoptera) te uz potporu Hrvatske ratne mornarice i Zapovjedništva specijalnih snaga.

Obuku su provodila tri instruktora pripadnika Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”.
Polaznici obuke bila su dva vodiča pripadnika Ministarstva financija (Carinska uprava), dva vodiča pripadnika ZSS-a, dva vodiča pripadnika PzB-a i jedan vodič pripadnik PVP-a sa službenim psima.

Izvor: OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli