Home / naslovnica / Obuka iz uporabe višenamjenske palice „TONFA“ u Pukovniji vojne policije

Obuka iz uporabe višenamjenske palice „TONFA“ u Pukovniji vojne policije

Obuka iz uporabe višenamjenske palice „TONFA“ održana je za polaznike tečaja za OSO VP od 30. travnja do 13. svibnja 2019., a proveli su je instruktori interventne policije Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Završno ocjenjivanje provedeno je 13.svibnja 2019. pred ispitnim povjerenstvom sastavljeno od instruktora interventne policije MUP-a RH: Gorana Burušića, Predraga Fodora, Krunosla Pavlešić (MUP RH) te satnika Darka Barišića i desetnika Dražena Petrineca (PVP).

Svi polaznici obuke koji su i pristupili završnom ocjenjivanju dobili su status „prošao“ (P).

Obuka se odnosila na stručno usavršavanje, poznavanja, namjene i uporabe višenamjenske interventne palice tonfa.
Riječ je o palici koja je u uporabi u Pukovniji VP-a, a samo pripadnici koji su prošli obuku i položili ispit mogu je koristiti za aktivni i pasivni otpor, samoobranu te za skupna postupanja.

U ime zapovjednika Pukovnije vojne policije brigadira Mate Radoša, načelnik stožera Pukovnije VP pukovnik Josip Beljan uručio je zahvalnicu instruktora u zapovjedništvu interventne policije MUP RH Goranu Burušiću za uspješnu suradnju Policije i Vojne policije.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …