Home / naslovnica / Obilježena 28. obljetnica Antiterorističke vojne policije

Obilježena 28. obljetnica Antiterorističke vojne policije

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu u ponedjeljak, 1. ožujka 2021. godine obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja i rada Antiterorističke vojne policije, 28. obljetnica ustrojavanja 74. satnije Vojne policije te 18. obljetnica upućivanja prvog voda Vojne policije u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu.

Govoreći o radu Antiterorističke vojne policije, zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Tomislav Kasumović iskazao je zahvalnost pripadnicima postrojbe na njihovom predanom radu. “Biti najbolji nije jednostavno, no Satnija je dosad opravdala sve zadaća koje su pred nju stavljene”, rekao je brigadir Kasumović. Istaknuo je kako pripadnici nekadašnje 74. satnije Vojne policije svoje zadaće danas provode s jednakom kvalitetom, kao i u vrijeme kada je postrojba osnovana. Pripadnicima prvog voda, koji je upućen izvan granica Republike Hrvatske u mirovnu operaciju, brigadir Kasumović čestitao je na hrabrosti, volji i odlučnosti što su se uputili na rad u nepredvidivo i nepoznato područje rekavši kako je malo ljudi vjerovalo da će jedna mala država poput Hrvatske slati postrojbu u operaciju potpore miru.

Načelnik Samostalnog sektora za vojno-policijske poslove brigadir Vlado Kovačević zahvalio je pripadnicima Antiterorističke vojne policije na njihovom doprinosu Hrvatskoj vojsci od 1993. godine. “Vaše iskustvo i znanje danas vrijedi i na vama je da vodite računa o mladima koji dolaze”, poručio je brigadir Kovačević pripadnicima nekadašnje 74. satnije Vojne policije. Obraćajući se pripadnicima prvog voda iz mirovne operacije u Afganistanu brigadir Kovačević je istaknuo: “Šest godina prije nego je Republika Hrvatska primljena u NATO savez, vi ste otišli u misiju u Afganistan. Bio je to pionirski pothvat.”

Nakon prisjećanja na najznačajnije trenutke u radu i djelovanju triju postrojbi u prigodnom programu zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Tomislav Kasumović pripadnicima je podijelio zahvalnice, pohvale i plaketu te je otkrivena ploča s imenima pripadnika Antiterorističke vojne policije poginulih u Domovinskom ratu.

 

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli