Home / naslovnica / Korizmeni susret hrvatskih branitelja u katedrali

Korizmeni susret hrvatskih branitelja u katedrali

 Pobožnošću Križnog puta i euharistijskim slavljem koje je u petak 4. ožujka 2016. godine u zagrebačkoj katedrali predvodio pomoćni biskup zagrebački mons. dr. Ivan Šaško, obilježen je korizmeni susret hrvatskih branitelja, članova obitelji branitelja, ratnih vojnih invalida, udovica, djece i roditelja poginulih, nestalih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja.

Uvodeći u susret i pobožnost Križnog puta biskup Šaško je istaknuo da je korizmeni susret hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u zagrebačkoj  prvostolnici događaj na koji nas okuplja Gospodin da ne zaboravimo zahvaliti za dar slobode, za dar zajedništva i njegove prisutnosti: „Osim toga, svake godine se pojave i nove nakane za hrvatsku domovinu i životnu stvarnost hrvatskih branitelja. Ove su godine naše brige usmjerene prema vrijednostima za koje se zalažu i za koje se žrtvuju hrvatski branitelji koji gotovo pet mjeseci svoje već darovano zdravlje, svoju čast i ljubav prema domovini izlažu na ulicama grada Zagreba. Drago nam je da su s nama večeras u ovoj molitvi.

Mi znamo da Bog nije daleko od čovjeka koji svoj život daruje drugima. I ono što je skriveno ljudskim očima, čuvano je u Božjemu srcu. No, kušnje su velike. Zato smo u ovome zajedništvu: da budemo ojačani u ispravnim nakanama, da se ne umorimo u zalaganju za dobro; da osjetimo nove poticaje i konačno, da molimo za odgovorne, kao i za neprijatelje. Znamo da zlo može zarobiti srce da ne vidi očitosti.


Podijeli

Pogledajte još...

2. Memorijalna hodnja “Alfred Hill” za žrtve Vukovara

Pripadnici Pukovnije vojne policije krenuli su na  pješačku hodnju od Zagreba do Vukovara u čast …