Home / naslovnica / Hrvatski vojnopolicijski psi dokazali se i na vježbi u Afganistanu

Hrvatski vojnopolicijski psi dokazali se i na vježbi u Afganistanu

Pripadnici 9. HRVCON-a u misiji “Odlučna potpora” su na traženje zapovjednika Train Advise Assist Command – North (TAAC-N) proveli vježbu s prikazom sposobnosti vojnopolicijskih radnih pasa HV-a
Pripadnici 9. hrvatskog kontingenta u misiji “Odlučna potpora” (“Resolut Support”) su na traženje zapovjednika Train Advise Assist Command – North (TAAC-N) brigadnog generala Gerharda Klaffusa 26. listopada 2018. proveli vježbu s prikazom sposobnosti vojnopolicijskih radnih pasa Hrvatske vojske. Vježba je provedena u kampu Marmal u Mazar-e Sharifu, gdje naši vodiči pasa sa svojim radnim psima provode zadaće u sastavu Multinacionalne vojnopolicijske postrojbe.

Prikaz sposobnosti počeo je prigodnom prezentacijom o Satniji za obuku vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević”, nakon čega je uslijedio praktični prikaz pretrage u zatvorenom prostoru. Osobno je general Klaffus odabrao mjesto i postavio eksploziv, koji je naš pas potom uspješno pronašao. Uslijedio je prikaz pretrage prtljage i vozila na otvorenom prostoru te prikaz podizanja pljenskog nagona kod radnih pasa. Vodiči pasa sa svojim radnim psima sve su postavljene zadaće uspješno izvršili te pokazali važnost kvalitetnog i neprekidnog rada s radnim psima.

General Klaffus iskazao je veliki interes za načinom uzgoja i obuke radnih pasa u Hrvatskoj vojsci. Zahvalio se zapovjedniku 9. HRVCON-a RS brigadiru Draženu Ressleru i izrazio zadovoljstvo prikazanim te želju za proširenjem suradnje na tom području.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …