Home / naslovnica / Dodijeljene medalje za iznimni pothvat u Pukovniji Vojne policije

Dodijeljene medalje za iznimni pothvat u Pukovniji Vojne policije

U Pukovniji Vojne policije 10.prosinca upriličena je svečanost dodjele medalja „Iznimni pothvat“.

Za dosadašnju časnu i uzornu službu, te za iznimne zasluge i iskazanu visoku požrtvovnost prilikom spašavanja ljudskog života Predsjednica republike i Vrhovna zapovjednica Kolinda Grabar Kitarović odlikovala je Medaljom „Iznimni pothvat“ vojnika – vojnog policajca Dino Dunđer i pozornika vojne policije Tomislava Holeša.

Pozornik Tomislav Holeš i vojnik Dino Dunšer su kod mjesta Satnica Đakovačka uočili su kako je vozilo koje se kretalo iza njih sletjelo s ceste i prevrće se. Odmah se vraćaju na mjesto događaja i u vozilu koje je stajalo na boku, zatiču žensku osobu teško ozlijeđenu čija noga je bila prikliještena vratima ispod vozila.
Nakon što su pozvali hitnu pomoć, pozornik Holeš i vojnik Dunđer održavaju stradalu pri svijesti komunikacijom i nadzorom, te istovremeno brinu o regulaciji prometa cestom, jer se u međuvremenu stvorila gužva na prometnici od zaustavljenih vozila. Po dolasku djelatnika hitne medicinske pomoći i prometne policije Policijske uprave osječko-baranjske, pozornik Holeš i vojnik Dunđer iste upoznavajuje s događajem te zajedno pomažu djelatnicima hitne pomoći i policije u oslobađanju stradale te daljnjem zbrinjavanju.

Smirenost, spremnost, obučenost i vještine koje su pozornik Holeš i vojnik Dunđer stekli tijekom vojne službe, isti su primjenili kako bi stradalu osobu održali prisebnom i mirnom do oslobađanja i zbrinjavanja, a vještine ovlaštene službene osobe Vojne policije, isti su primjenili brinući o prometu koji se u međuvremenu odvijao, pazeći da ne dođe do novih ogrožavanja života.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …