Home / naslovnica / Završio Tečaj za OSO VP OS RH 2/ 2015

Završio Tečaj za OSO VP OS RH 2/ 2015

U Pukovniji VP OS RH, Središtu vojne policije za obuku „Bojnik Alfred Hill“ od 31.kolovoza do 18.prosinca 2015. godine proveden je Tečaj Vojne policije za ovlaštene službene osobe (OSO VP OS RH).

18. prosinca 2015. godine u PVP održano je svečano uručenje uvjerenja o završetku i Odluke o rasporedu za polaznike Tečaja za OSO VP OS RH. Uvjerenja o završenom stručnom ispitu iručili su zapovjednik pukovnije VP pukovnik Mate Radoš i zamjenik načelnika Službe Vojne policije brigadir Dražen Keser.

Tečaj za OSO VP je prva razina izobrazbe vojnih policajaca. Cilj programa jest osposobiti polaznike za stjecanje statusa ovlaštenih službenih osoba OVP OS RH (OSO VP OS RH), za promjenu osobne vojnostručne specijalnosti na osobni VSSp roda Vojna policija, za stjecanje dodatne osposobljenosti Z 224 – ovlaštena službena osoba Vojne policije, za zakonito obnašanje vojnopolicijskih poslova i zadaća uz primjenu vojnopolicijskih ovlasti na temelju Zakona i drugih podzakonskih akata, a na načelima Etičkog kodeksa pripadnika VP OS RH.

Tečaj je trajao 15 tjedana (525 nastavnih sati) , a uspješno ga je završilo 26 polaznika. Odlukom zapovjednika Pukovnije VP, a na prijedlog zapovjednika SVPO “Bojnik Alfred Hill”, knjigom “Rijeke hrvatske”, kao najbolji  polaznici, nagrađeni su  vojnik Igor Acketa i vojnik Marko Tadić.

Foto galerija

[shashin type=”album” id=”27333″    ” size=”900″  columns=”max”]

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …