Home / naslovnica / Završen Tečaj VP za ovlaštene službene osobe

Završen Tečaj VP za ovlaštene službene osobe

Urucenje uvjerenja sviU Pukovniji VP OS RH, Središtu Vojne policije za obuku „Bojnik Alfred Hill“ proveden je Tečaj Vojne policije za ovlaštene službene osobe (OSO VP OS RH) u razdoblju od 15. veljače do 03. lipnja 2016. godine.

Svečano uručenje Uvjerenja o završenom stručnom ispitu i Odluke o rasporedu za polaznike Tečaja za OSO VP OS RH održano je 03. lipnja 2016. godine u Pukovniji Vojne policije, a iste je uručio zapovjednik Pukovnije VP brigadir Mate Radoš.

Tečaj za OSO VP je prva razina izobrazbe vojnih policajaca. Cilj programa jest osposobiti polaznike za stjecanje statusa ovlaštenih službenih osoba OVP OS RH (OSO VP OS RH), za promjenu osobne vojnostručne specijalnosti na osobni VSSp roda Vojna policija, za stjecanje dodatne osposobljenosti Z 224 – ovlaštena službena osoba Vojne policije, za zakonito obnašanje vojnopolicijskih poslova i zadaća uz primjenu vojnopolicijskih ovlasti na temelju Zakona i drugih podzakonskih akata, a na načelima Etičkog kodeksa pripadnika VP OS RH.

Tijekom provedbe tečaja održano je predavanje brigadne generalice Gordane Garešić na temu „Integracija rodne perspektive u NATO operacijama i Oružanim snagama RH“ i predavanje na temu „Sigurnosne prijetnje u EU“ koje je održala savjetnica predsjednice RH za obranu i nacionalnu sigurnost gospođa Maja Čavlović.

Tečaj je ukupno trajao 15 tjedana (525 nastavnih sati), a uspješno ga je završilo 21 od ukupno 26 polaznika. Odlukom zapovjednika Pukovnije VP brigadira Mate Radoša, a na prijedlog zapovjednika SVPO “Bojnik Alfred Hill” pukovnika Mile Skukana, knjigom “Rijeke Hrvatske”, kao najboljeg polaznika nagrađen je vojnik Ivo Mikas, dok su pismeno pohvaljeni poručnik Krešimir Horvat, vojnik Kruno Barbir te vojnik Dragan Matanić.

Izvor: OSRH.HR

Foto galerija klikom na fotografiju

[shashin type=”album” id=”43409″ ” size=”600″ columns=”max”]

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …