Home / naslovnica / Zajednička trening-obuka Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila

Zajednička trening-obuka Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila

Terenska obuka na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini

Zajednička trening-obuka Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba održana je na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini.
Policijski službenici Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba, UPPS-a, sudjelovali su u dva navrata, od 27. veljače do 3. ožujka te od 6. do 10. ožujka 2017. godine, zajedno sa službenicima Pukovnije Vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske na zajedničkoj trening-obuci u rukovanju i vještini gađanja vatrenim oružjem iz vozila prilikom provođenja osiguranja i zaštite štićenih osoba, održanoj na poligonu vojarne „Josip Jović“ u Udbini.

Trening-obuku su zajednički provodili instruktori Uprave za posebne poslove sigurnosti i Pukovnije Vojne policije. Instruktori ističu kako je provođenje zajedničke obuke idealna prilika za razmjenu iskustava, analizu, usklađivanje i izradu modela zajedničkog postupanja te proširivanje suradnje na području osiguranja i zaštite štićenih osoba.

Poligon vojarne „Josip Jović“ u Udbini idealan je za provođenje ovakve vrste obuke jer se na njemu može provoditi obuka gađanja iz vozila u pokretu te uvježbavati različiti scenariji obrane od napada na štićenu kolonu vozila.

Prvi je puta zajednička trening-obuka održana u listopadu prošle godine, a s obzirom da se pokazala izuzetno uspješnom i korisnom za sve sudionike, nastavak suradnje i provođenje obuke nastavit će se i ubuduće.

Sudionike vježbe jučer su posjetili glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, zapovjednik Pukovnije Vojne policije pukovnik Mate Radoš, ovlašten za obavljanje poslova načelnika Uprave za posebne poslove policije Predrag Brkopac te ovlašten za obavljanje poslova voditelja Službe za osiguranje i zaštitu štićenih osoba Krunoslav Špoljar.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …