Home / naslovnica / Zajednička obuka Vojne policije i MUP-a

Zajednička obuka Vojne policije i MUP-a

Satnija za zaštitu VIP (S ZVIP) Pukovnije Vojne policije u suradnji s predstavnicima Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova (MUP), od 25. travnja do 6. svibnja 2022. provela je zajedničku obuku održavanja sposobnosti postrojbi u osiguranju štićenih osoba na teritoriju RH.

Obuka se provodi u vojarni Josip Jović u Udbini i na širem području Ličko-senjske i Zadarske županije, a podijeljena je na teorijski i praktični dio. Planom obuke obuhvaćeni su svi profesionalni segmenti zaštite VIP osoba, uključujući situacijska gađanja, gađanja u vožnji, simulacije štićenih kolona motorizirane pratnje, rad pratitelja, rad u različitim vremenskim uvjetima, terenske hodnje u otežanim uvjetima i druge segmente.

Suradnja Vojne policije i MUP-a iznimno je značajna zbog dijeljenja resursa, ujednačavanja radnih procesa te razmjene iskustava.

Voditelj terenske obuke i zamjenik zapovjednika S ZVIP-a satnik Roman Horvat i instruktor za specijalističku vožnju samostalnog policijskog inspektora Ivica Pavlaković istaknuli su kako su polaznici na obuci pokazali iznimno dobre rezultate i podigli ukupnu spremnost te osposobljenost postrojbi na višu razinu.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Najbolji vojnici i dočasnici siječnja, veljače i ožujka 2023.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj u utorak 16. svibnja 2023. uručio je …