Home / naslovnica / Zajednička obuka postupanje s eksplozivnim napravama u Pukovniji vojne policije

Zajednička obuka postupanje s eksplozivnim napravama u Pukovniji vojne policije

U vojarni “Pukovnik Milivoj Halar”, Dugo Selo, u periodu od 18. do 22. ožujka provedena je zajednička obuka i uvježbavanje Odsjeka za Protudiverzijsku zaštitu i RTG PVP sa pripadnicima Službe za osiguranje i zaštitu štićenih objekata i prostora (MUP-UPPS), Protueksplozijske službe PU Zagrebačke, Počasno zaštitne bojne i Inžinjerijske pukovnije.
Tema obuke bila je procjena zatečene situacije prilikom uočavanja sumnjivih predmeta, te metodologija i postupanje sa eksplozivnom napravom. Cilj, ali i prednost ovakve obuke je učvršćivanje međuresorne suradnje i razmjena iskustava u radu između pripadnika Pukovnije vojne policije, MUP-a, Počasno zaštitne bojne i Inžinjerijske pukovnije. Tijek same obuke bio je vrlo dinamičan i zanimljiv svim sudionicima koji su bili vrlo motivirani za rad i usvajanje novih znanja i iskustava iz djelokruga rada protueksplozijske zaštite.

Slijedom navedenog izveden je zajednički zaključak da bi se obuku ovakvog tipa trebalo provoditi što češće i tijekom svake godine u narednom periodu.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …