Home / naslovnica / Zajednička obuka motociklista MUP-a i Vojne policije

Zajednička obuka motociklista MUP-a i Vojne policije

Tijekom travnja 2020. godine provedena je obuka motociklista Pukovnije Vojne policije u suradnji s policijom MUP RH u vojarni ,1. gardijske brigade Tigrovi­ Croatia” u Zagrebu na motociklima BMW R 1250 RT-P I BMW K 75 RT.

Cilj zajedničke obuke je uporaba službenog motocikla prilikom obavljanjna vojnopolicijskih poslova i zadaća primjenom znanja i vještina usvojenih na tečaju sigurne vožnje.
Obuku su provodili instruktor policijske vožnje MUP-a Frane Čović i nadnarednik Ivica Plečić iz VP.

Tečaj se sastojao od dva dijela, osposobljavanje na poligonu i osposobljavanje u uvjetima javnog prometa.

Zadaće koje su polaznici zajedničke obuke trebali uspješno zadovoljiti su:

Uvježbavanje pokretanja motocikla s mjesta, zaustavljanje motocikla na određenom mjestu, vožnja između čunjeva, vožnja u osmici, vožnja po gredi i klackalici, upravljanje prometom u pokretu, ubrzavanje i usporavanje prometa, zaustavljanje i kontrola prometa, ulazak u raskrižje pod svjetlosnim i zvučnim znakovima, pratnja štićene kolone vozila, vožnja motociklom u gradskim uvjetima, vožnja cestom izvan naseljenog mjesta, vožnja u posebnim uvjetima (korištenje zvučnih i svjetlosnih znakova), vožnja prilikom obavljanja zadataka nadzora i upravljanje prometom, vožnja prilikom provedbe pratnje štićenih osoba.

Tijekom provedbe obuke motociklista svi polaznici obuke pridržavali su se zapovjeđenih mjera kao i uputa, preporuka i smjernica dobivenih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprečavanje širenja bolesti COVID-19, te nije bilo nikakvih odstupanja u ponašanju i izgledu.

Zapovjednik Pukovnije Vojne policije brigadir Mate Radoš čestitao je polaznicima na uspješno završenoj obuci te se zahvalio instruktorima iz MUP-a i PVP na uspješnoj provedbi zadaće.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …