Home / naslovnica / VOJNO POLICIJSKI PAS I NJEGOV VODIČ DOČASNIK NA IZOBRAZBI

VOJNO POLICIJSKI PAS I NJEGOV VODIČ DOČASNIK NA IZOBRAZBI

Polaznici 27. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe, ove su godine “pojačani” i sa službenim psom, njemačkom ovčarkom Reom. Dočasnik pirotehničar ujedno i vodič pasa za detekciju eksploziva, narednik Mario Dravec, pripadnik Vojne policije polaznik je 27. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe i u školskim danima prati ga službeni pas Rea.

Narednik Dravec s njemačkom ovčarkom Reom, smješten je u zasebnoj i odvojenoj prostoriji – spavaonici, koju je Dočasnička škola upravo prenamijenila za ovakve specifične potrebe. Rea je odrasla u Nastavnom središtu za obuku službenih pasa u Dugom Selu, oštenjena 28. lipnja 2010. te je uspješno završila sedmomjesečnu obuku pasa tragača i detekciju eksploziva. Cijelo je vrijeme u pratnji svoga vodiča, pa je radi toga i odobren smještaj, te je “primljena” u školu sa svojim vodičem. Vrlo je socijaliziran pas, s izvrsnim ponašanjem u školi i vojarni “123. brigade HV” Požega, a postala je ljubimica svih polaznika i djelatnika Dočasničke škole. Sa svojim vodičem, narednikom Dravecom, “odradila” je i dežurstvo. Naime, sve vrijeme je na dežurstvu čuvala ulaz u prostoriju za dežurstvo, te je sve dojmila svojom velikom profesionalnošću.

Vrijeme poslije učenja narednika Draveca, obvezno je vrijeme obuke i vježbe za Reu, a provodi se u krugu vojarne “123. brigade HV”

Svojom prisutnošću, službom, ponašanjem, postala je dio svakodnevnice života i rada Dočasničke škole u vojarni “123. brigade HV” Požega. Rea je veća druga generacija službenih pasa sa smještajem u organizaciji Dočasničke škole za vrijeme školovanja vodiča, naime već su dva službena psa “prošla” školovanje svojih vodiča dočasnika u Dočasničkoj školi, ali na nekadašnjoj lokaciji razmještaja Dočasničke škole u gradu Đakovu.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …

Odgovori