Home / naslovnica / Vojna policija zauzela treće mjesto na Grappling natjecanje u Lepoglavi

Vojna policija zauzela treće mjesto na Grappling natjecanje u Lepoglavi

U organizaciji Centra za izobrazbu u suradnji s Kaznionicom u Lepoglavi i Središnjim uredom za zatvorski sustav, u petak 22. travnja u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ante Starčević“ održano je natjecanje u borilačkoj vještini grappling.

Riječ je o hrvačko borilačkoj vještini koja objedinjuje sve borilačke sportove bez udaraca (hrvanje, jiu-jitsu, judo, sambo itd.). Grappling je kombinacija više borilačkih sportova pa je samim time broj tehnika koje se koriste iznimno velik.
Na natjecanju je sudjelovalo preko 60 natjecatelja i natjecateljica koji su  bili službenici/ce Ministarstva pravosuđa i uprave (kaznenih tijela Uprave za zatvorski sustav i probaciju i Službe osiguranja pravosudnih tijela Uprave za organizaciju pravosuđa) te Ministarstva unutarnjih poslova (Antiteroristička jedinica Lučko i Interventna policija Policijske uprave sisačko-moslavačke), kao i Ministarstva obrane Republike Hrvatske (Pukovnija vojne policije Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske).
Ovim događajem cilj je pridonijeti poboljšanju tjelesne spremnosti spremnosti službenika sustava domovinske sigurnosti, širenju znanja o borilačkim vještinama, razvoju osobina upornosti, izdržljivosti i posvećenosti cilju koje službenici policije i vojske primjenjuju u svakodnevnom izvršavanju službenih zadaća kao i motiviranosti službenika.
Važno je istaknuti i unaprjeđenje međuresorne suradnje državnih tijela, ali i suradnje s drugim sportskim udrugama, savezima i ostalim pravnim osobama. U pauzi natjecanja održane su pokazne vježbe Antiterorističke jedinice Lučko u suradnji sa službenicima pravosudne policije, Interventnog tima pravosudne policije te Antiterorističke vojne policije Ministarstva obrane Republike Hrvatske.
U ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Zatvora u Zagrebu, a drugo mjesto ekipa Kaznionice u Požegi.
U muškoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je ekipa Ministarstva unutarnjih poslova Antiterorističke jedinice Lučko, drugo mjesto osvojila je ekipa Interventne policije Policijske uprave sisačko-moslavačke te treće mjesto ekipa Ministarstva obrane Republike Hrvatske Pukovnija vojne policije Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.
Snimku natjecanja možete pogledati ovdje.

Izvor: Ministarstvo pravosuđa i uprave

Podijeli

Pogledajte još...

Odlikovani Vojni policajci

Čestitamo odlikovanim pripadnicima Vojne policije foto galerija izvor: predsjednik.hr Podijeli