Home / naslovnica / Vojna policija darivala pacijente Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju

Vojna policija darivala pacijente Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju

Pripadnici Pukovnije Vojne policije posjetili zagrebačku Kliniku za tumore te su bolnici uručili donaciju, a najmlađim pacijentima prigodne poklone

Kako bi pacijentima Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju “Dr. Mladen Ćepulić” u Zagrebu uljepšali blagdan svetog Nikole, pripadnici 1. satnije Vojne policije Pukovnije Vojne policije posjetili su u petak 6. prosinca 2019. Kliniku za tumore te bolnici uručili donaciju, a djecu darivali prigodnim poklonima.
Prikupljanje donacije inicirao je zapovjednik Satnije bojnik Marin Jerković, a svih 112 pripadnika rado se odazvalo ovoj humanitarnoj akciji.

“Kao što smo prošle godine donirali djecu u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj ulici, tako smo ove godine odlučili donirati Zavod za dječju hematologiju i onkologiju. Ukupno 112 pripadnika 1. satnije je skupilo novce, od bolnice smo dobili informacije što im točno treba za njihov vrtić i školu te smo to i kupili, a uručili smo i božićne pakete svakom djetetu koje je ovdje. Djeca su bila oduševljena, bili su jako znatiželjni, pokazali su da vole vojsku. Jako smo zadovoljni što smo realizirali ovu akciju jer ipak su ovo mali borci”, rekao je satnik Jerković.

Donaciju su u ime bolnice primili pročelnica Zavoda za dječju onkologiju i hematologiju doc. dr. sc. Jasminka Stepan Giljević te predstojnik Klinike za tumore dr. sc. Ivan Milas zahvalivši se pritom Hrvatskoj vojsci na ovoj hvalevrijednoj akciji.

“Ovo je suradnja koja traje drugu godinu i koncipira se na davanju ljubavi djeci u smislu poklona, no važna nam je i donacija potrošne robe budući da se radi o odjelu s povišenim standardom njege i kvalitete života. Osim toga, dolaskom vojske na odjel djeci pokazujemo i da postoji i drugi, normalan život osim ovog bolničkog”, rekla je tom prigodom dr. Stepan Giljević.

Predstojnik Klinike za tumore posebno je istaknuo važnost ove donacije rekavši kako Hrvatska vojska, kao ni sama bolnica, ne obiluju materijalnim sredstvima.

“Ako su nešto izdvojili, to je sigurno od srca i to za najranjiviju i najslabiju populaciju, a to su djeca oboljela od malignih bolesti. Velika hvala Hrvatskoj vojsci”, poručio je dr. Milas.

Izvor:MORH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …