Home / naslovnica / Vodič i službeni pas Pukovnije Vojne policije položio ispit po FCI programu

Vodič i službeni pas Pukovnije Vojne policije položio ispit po FCI programu

Temeljem Plana aktivnosti športske radne kinologije Hrvatskog kinološkog saveza za 2019., dana 10. ožujka 2019. u gradu Varaždinu, je u sklopu Kinološkog društva Varaždin i Hrvatskog kinološkog saveza organiziran stručni ispit za psa pratitelja s testom ponašanja u prometu (BH/VT) po FCI programu.
Stručnom ispitu pristupio je desetnik Marko Berač pripadnik Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ sa službenim psom Lari Issy Top, pasmine njemački ovčar.

Sudionici koji pristupaju ispitu FCI-a za psa pratitelja s testom ponašanja u prometu (BH/VT) prvo polažu pisani dio ispita i tek nakon uspješnog položenog pisanog dijela vodič stječe pravo pristupa praktičnom dijelu ispita. Praktični dio ispita provodio se u dva dijela, ispit za psa pratitelja na poligonu, koji se morao položiti sa najmanje 70% bodova da bi se moglo pristupiti drugom dijelu praktičnog ispita, ispitu u prometu.

Desetnik Marko Berač i službeni pas Lari Issy Top položili su stručni ispit sa vrlo dobrim, te su ostvarili glavni uvjet za daljnje sudjelovanje u natjecanjima po FCI programima športske radne kinologije.

Sama provedba natjecanja bila je na vrlo visokom profesionalnom i organizacijskom nivou od strane Kinološkog društva Varaždin uz nesebičnu pomoć i mentorstvo Hrvatskog kinološkog saveza.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …