Home / naslovnica / Veterani vojne policije na obilježavanju dana hrvatskih branitelja karlovačke županije

Veterani vojne policije na obilježavanju dana hrvatskih branitelja karlovačke županije

Dana  30.svibnja 2019.godine u 08:30 sati povodom Dana branitelja iz Domovinskog rata Karlovačke županije i Dana Hrvatske kopnene vojske članovi Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata-Podružnica Karlovačke županije nazočili su polaganju vijenca i paljenju svijeća pred  križem Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu u organizaciji HKoV-a.

-U 09:00 sati održana je misa za sve sudionike i građane u crkvi Presvetog Srca Isusovog u Karlovcu.

-U 10:00 sati u Domu HV-e „Zrinski“-Karlovac održana je za uzvanike svečana Akademija HKoV-a kojoj je za domaćina bio Zapovjednik HKoV-a general bojnik Siniša Jurković.
-Na prostoru ispred Školske sportske dvorane u Karlovcu i na sportskim terenima „Vunskog polja“ prezentiran je taktičko-tehnički zbor s pokaznim vježbama pripadnika HV-e i MUP-a.

-U sportskoj dvorani održano je sportsko nadmetanje u malom nogometu branitelja i aktivnih pripadnika HV-e i MUP-a te su održana i druga sportska takmičenja; odbojka, streljaštvo….

-U popodnevnim satima bila je podjela vojničkog graha za sve uzvanike i građane.

-Od 17:00 – 22:00 sata održao se svečani program;  proglašenje pobjednika u sportskim disciplinama i podjela priznanja učesnicima; nastup zbora hrvatskih branitelja „Petar Svačić“; Koncert Klape MUP-a „Sv.Mihovil“ iz Splita; koncert JAZZ orkestra OSRH i klape HRM „Sv.Juraj“ i drugi..

* Udruge branitelja Karlovačke županije na svojim štandovima organizirale su humanitarnu akciju prikupljanja sredstava za dječji odjel Opće bolnice Karlovac.

** U prilogu fotografije članova UBVVPDR PKŽ kod polaganja vijenca i paljenja svijeća pred križem Zapovjedništva HKoV-a u Karlovcu.

*** Čestitamo našem članu Udruge ŽELJKU HRASTOVČAK na promaknuću u čin pukovnika HV-e.

Domovini vjerni !

Predsjednik UBVVPDR PKŽ: Dražen Matičić, mag.ing.agr. (ubvvpdr.pkz@gmail.com)

 

Podijeli

Pogledajte još...

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu PVP

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu zapovjedniku PVP brigadiru …