Home / naslovnica / Veličanstveni mimohod – Veterani Vojne policije i svi veterani OSRH i MUP RH – FOTO GALERIJA

Veličanstveni mimohod – Veterani Vojne policije i svi veterani OSRH i MUP RH – FOTO GALERIJA

U povodu proslave 20. obljetnice operacije Oluja, ešalon branitelja u mimohodu 4. kolovoza ulicama Zagreba stupalo je 450 veterana iz Domovinskog rata.  Zagrebačke brigade  zastupljene su bivšim pripadnicima susedgradske, trnjanske, črnomerečke, trešnjevačke, novozagrebačke, dubravske i sesvetske brigade, a predvodili su ih Ahmet Puškar, Bruno Čavić, Miljenko Bađun, Stjepan Kovačić i drugi.

U mimohodu su stupali veterani MUP-a, predvođeni Nikolom Stojanovićem, dok su branitelji iz Vojne policije još brojniji: čak stotinu veterana Vojne policije predvodio je  Željko Jakobčić. Među pripadnicima veterana  unutar ešalona stupali su i  branitelji Bošnjaka,  zagorskih branitelja iz Bedekovčine, nekoliko desetaka dragovoljaca Hrvatske ratne mornarice te  ratnih vojnih invalida iz sisačko-moslavačke HVIDR-e,.

Grad heroj Vukovar  zastupali su 65 Vukovaraca, koji su među sobom odabrali predstavnike svih točaka obrane, od Mitnice do Trpinjske ceste. Predvodio ih je brigadir Stjepan Sučić, ratni zapovjednik sa Sajmišta, a u mimohodu su stupali i Drago Adžaga, Damir Maduna, Ivo Kovačić i drugi.

[shashin type=”album” id=”19045″                       ” size=”600″  columns=”max”]

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori