Home / foto / Uskrsni malonogometni turnir spomen na poginule hrvatske vitezove

Uskrsni malonogometni turnir spomen na poginule hrvatske vitezove

U nedjelju 27. travnja 2014. godine na stadionu NK Trnje u Zagrebu, održan je treći malonogometni Uskrsni turnir u čast svim poginulim hrvatskim vitezovima u Domovinskom ratu. Organizator turnira bio je Hrvatski malonogometni klub „Tange Lange“ s nositeljem Ivanom Spajićem. Spajić, i sam branitelj,  predsjednik je HMNK „Tange-lange“ i brat poginulog branitelja Zlatka Spajića, koji je uz Ivicu Budimira bio član ovoga kluba, a obojica su poginuli u Domovinskom ratu. Suorganizator je NK Trnje Zagreb. Kao i prethodne dvije godine organizator je okupio malonogometne momčadi udruga veterana elitnih postrojbi HV-a. Uz momčad Udruge Vojne policije, na turniru su sudjelovale momčadi udruga ratnih veterana  1. hrvatskog gardijskog zdruga, 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 2. gardijske brigade „Gromovi“ 4. gardijske brigade „Pauci“, Specijalne policije MUP-a RH, UDHOS ZAGREB.

Na svečanom otvaranju turnira sudionike su pozdravili ispred Zbora udruga veterana gardijskih postrojbi i Specijalne policije, predsjednik URV 1. gbr „Tigrovi“, um. brigadni general Tomo Medved, predsjednik GNK Dinamo Mirko Barišić, predsjednik HMNK „Tange lange“, Ivan Spajić i legenda Dinama Slaven Zambata, koji je otvorio turnir. Sudionike turnira pozdravio je i bogoslov Filip Čačković koji je predvodio molitvu za poginule hrvatske branitelje. Voditeljica svečanosti otvaranja turnira i podjela nagrada bila je Lejdi Oreb. Svojim simboličkim sudjelovanjem na ovom turniru počast poginulim vitezovima odali su i hrvatski reprezentativci Jerko Leko i Josip Šimunić, a svojom nazočnošću i vodeći ljudi GNK Dinamo, uz predsjednika Mirka Barišića, Zoran i Zdravko Mamić.

Na ovom turniru nije ni primarno tko će pobijediti, on je organiziran kako bi se očuvao spomen i odala počast svim poginulim hrvatskim vitezovima u Domovinskom ratu.

Turnir je kao i prethodne dvije godine protekao u zajedničkom i prijateljskom ozračju branitelja i gostiju. Prilikom svečanosti proglašenja pobjednika predstavnici braniteljskih momčadi nisu krili odlične dojmove i raspoloženje ovakvim druženjem dajući poseban naglasak na zahvalnosti poginuloj braći braniteljima u čiji spomen se okupljaju.

REDOSLIJED OSTVARENIH REZULTATA:

  1. 1. gardijska brigada „Tigrovi“
  2. Hrvatske obrambene snage (HOS)
  3. Specijalna policija MUP-a RH-a
  4. 2. gardijska brigada „Gromovi“
  5. Vojna policija HV
  6. 4. gardijska brigada „Pauci“
  7. 1. Hrvatski gardijski zdrug
Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …

Odgovori