Home / naslovnica / Uskrsni malonogometni turnir spomen na poginule hrvatske vitezove

Uskrsni malonogometni turnir spomen na poginule hrvatske vitezove

Već četvrtu godinu za redom malonogometni klub „Tange – lange“ na čelu s Ivanom Spajićem organizira memorijalni nogometni turnir veterana gardijskih i specijalnih postrojba iz Domovinskog rata u čast poginulim hrvatskim vitezovima u Domovinskom ratu. Ivan Spajić predsjednik HMNK „Tange-lange“ i sam je branitelj,  i brat poginulog branitelja Zlatka Spajića, koji je uz Ivicu Budimira bio član ovoga kluba, a obojica su poginuli u Domovinskom ratu. Turnir je održan u subotu 11. travnja 2015. godine na stadionu NK Hrvatskog dragovoljca: NŠC „Stjepan Spajić“ u Zagrebu.

Kao i prethodne tri godine organizator je okupio nogometne momčadi udruga veterana nekadašnjih elitnih postrojbi HV-a i MUP-a. Uz momčad Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade „Gromovi“ pod izborničkom palicom  narednika Bože Ćurića, na turniru su sudjelovale momčadi udruga ratnih veterana  1. hrvatskog gardijskog zdruga, 1. gardijske brigade „Tigrovi“, 4. gardijske brigade „Pauci“, Specijalne policije MUP-a RH, Vojne policije HV-a i HOS-a.

Na svečanosti otvaranja turnira sudionicima se obratio predsjednik organizacijskog stožera turnira, legenda Dinama i hrvatskog nogometa, Slaven Zambata. U obraćanju braniteljima legenda Zambata je istaknuo: „Vaš doprinos u Domovinskom ratu je ogroman i nemjerljiv, i vaša djela dokazuju da to mora biti svetinja za svakog našeg čovjeka. I sam ovaj turnir koji se održava potvrđuje i želi da se sačuva poštovanje i sjećanje na vas i vašu žrtvu, i žrtvu poginulih u obrambenom Domovinskom ratu, jer Hrvatska bez vas nije Hrvatska“.  Prije samog proglašenja otvaranja turnira Zambata je zaključio poznatom Euripidovom izrekom: Nikad se nemoj umoriti u davanju svojoj Domovini.

Voditeljica svečanosti otvaranja turnira i podjela nagrada bila je poznata hrvatska televizijska urednica i voditeljica Lejdi Oreb. Molitvu za poginule branitelje predvodio je svećenik salezijanske družbe, don Ivan Marijanović. Među gostima, braniteljima i ratnim zapovjednicima, turniru su nazočili predstavnik Grada Zagreba umirovljeni brigadir Miodrag Demo, te general bojnik Željko Glasnović i Ivica Perković, predsjednik NK Hrvatskog dragovoljca koji je i suorganizator turnira.

Ovaj već tradicionalni uskrsni turnir kao i prethodnih godina protekao je u zajedništvu i prijateljstvu hrvatskih branitelja i gostiju. Tijekom cijelog turnira, a osobito pri svečanosti proglašenja pobjednika sudionici i gosti nisu krili pozitivne dojmove organizacijom i lijepim druženjem dajući poseban naglasak na zahvalnosti poginuloj braći braniteljima u čiji spomen se okupljaju, kao i Ivanu Spajiću, organizatoru i „motoru“ ovoga događaja.

Prvo mjesto osvojila je momčad veterana HOS-a, dok su prethodnih godina turnir osvojile momčadi Specijalne policije MUP-a, Vojne policije HV-a i 1. gbr „Tigrovi“.

REDOSLIJED PRVIH ČETIRIJU OSVOJENIH MJESTA:

  1. UDHOS  ZAGREB
  2. Specijalna policija MUP-a
  3. 4. gardijska brigada „Pauci“
  4. 1. gardijska brigada „Tigrovi“

Foto galerija

[shashin type=”album” id=”13615″                       ” size=”600″  columns=”max”]
Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …