Home / naslovnica / Učinkoviti vojno policijski psi ostavili gledatelje bez daha

Učinkoviti vojno policijski psi ostavili gledatelje bez daha

Vjerni partneri vojsci na terenu su dlakavi, iskusni i provjereni – vojni psi. Brzi, učinkoviti i provjereno vjerni svakom vojniku na službi, pomažu im kod otkrivanja nepoznatih osoba, pronalaze drogu i eksplozive i bok uz bok su im u situacijama kada gledaju teroristima u oči. A sami vojnici spremni su za borbu prsa u prsa, borbu s noževima i eliminaciju neprijatelja, u svakim uvjetima, pa i u onima u kojima su maskirani do neprepoznatljivosti.

Dio navedenog mogli su danas (petak) ispred Gradske knjižnice i čitaonice vidjeti građani na impresivnim vježbama Satnije za obuku vodiča i službenih pasa iz Dugog Sela i Zapovjedništva specijalnih snaga, a u povodu 25. obljetnice Kumova, slavne 81. gardijske bojne.

Akcije prepoznavanja neprijatelja, osiguranja terena, zadržavanja nepoznate osobe i osobe koja se opire legitimiranju ili koja bježi gledatelji su pratili zadržavajući dah, zahvaljujući gotovo filmskom scenariju u kojem je glavnu ulogu imao upravo izvježban vojni pas.

Čvrstim stiskom i poslušnoću, slijedeći uvježbane naredbe, dva su psa pokazala zavidnu hrabrost, učinkovitost, spretnost i nezamjenjivu pomoć vojsci. Da im prepreka nije ni pucanj, metak, osobni automobil, pa ni kombi, pokazali su izvršavajući naredbe koje su i djecu i odrasle ostavljale bez daha i poticale salve odobravajućeg pljeska.

Scena o kojoj će se se još dugo pričati, a mnogi su je ovjekovječili i svojim mobitelima, je ona u kojoj je hrabri vojni pas zaustavio bjegunca tako da je doslovno uletio u kombi kroz otvoren prozor i natjerao muškarca da izađe iz vozila, gdje su ga čekali spremni vojni operativci.

Izvor:icv.hr

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …