Home / naslovnica / Učenici Hotelijersko-turističke škole i članovi udruge sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru

Učenici Hotelijersko-turističke škole i članovi udruge sudjelovali u Koloni sjećanja u Vukovaru

U Vukovaru je obilježen Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 27. obljetnica stradanja tog grada u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi pod sloganom „Vukovar –mjesto posebnog pijeteta“.

Tim povodom, učenici Hotelijersko – turističke škole iz Zagreba, u pratnji njihovih profesora te članova UBVVPDR i članova njihovih obitelji, sudjelovali su u Koloni sjećanja zajedno s još 60.000 domoljuba.
Mnogobrojni učenici Hotelijersko-turističke škole već su drugu godinu zaredom u sklopu edukativnog projekta „Edukativni izleti i predavanja za mlade na temu Domovinskog rata“ odali počast poginulima u obrani Vukovara 1991.godine.

Ni velika hladnoća sudionike Kolone sjećanja nije spriječila da u programu sudjeluju od ranog jutra, počevši okupljanjem pred vukovarskom bolnicom, zatim su predvođeni hrvatskih braniteljima i članovima ubijenih, poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Vukovara, krenuli u tradicionalnu Kolonu sjećanja prema Memorijalnom groblju hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Ovim putem zahvaljujemo učenicima HTT-a,njihovim profesorima na velikom odazivu i divnom nastavku suradnje, kao i članovima UBVVPDR i članovima njihovih obitelji što su i ovu godinu svojim prisustvom uveličali i obilježili 27.obljetnicu vukovarske tragedije u Domovinskom ratu.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …