Home / naslovnica / U PVP završila obuka OSO VP za osiguranje štićenih osoba u mjestu i pokretu

U PVP završila obuka OSO VP za osiguranje štićenih osoba u mjestu i pokretu

U zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia“, Pukovniji Vojne policije, 13.svibnja 2019. uspješno je završila obuka za „Ovlaštenu službenu osobu vojne policije za osiguranje štićenih osoba“.

Cilj obuke je steći nove sposobnosti kroz obučavanje i uvježbavanje pripadnika Vojne policije (pojedinac/tim/skupina) za provedbu namjenskih zadaća zaštite i osiguranja štićenih osoba, a predstavlja dodatnu razinu obuke nakon stečene dodatne osposobljenosti Ovlaštena službena osoba Vojne policije OS RH.
Obukom su obuhvaćena programska područja, teme i zadaće u skladu s Pravilnikom o vojnopolicijskim poslovima i provedbi ovlasti ovlaštenih službenih osoba Vojne policije OS RH te zakonskim i podzakonskim propisima (vojnim i civilnim) koji definiraju djelokrug rada, poslove, zadaće i ovlasti OSO VP OS RH u provedbi zadadaća osiguranja i zaštite štićenih osoba Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH te stranih vojnih i civilnih osoba od posebnog značaja tijekom posjeta Ministarstvu obrane i Oružanim snagama RH.

U provedbi obuke ugrađena su i stečena znanja i iskustva s izobrazbe u Policijskoj akademiji Ministarstva unutarnjih poslova RH, zajedničke obuke i uvježbavanja s pripadnicima Uprave za posebne poslove osiguranja MUP-a, iskustva sa školovanja u Republici Hrvatskoj i inozemstvu, iskustva iz NATO vođenih OPM/MVO kao i dosadašnja iskustva pripadnika VP OS RH tijekom osiguranja štićenih osoba.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Završio 6. turnir Gardijskih brigada, HOS-a Vojne policije i specijalne policije

U Zagrebu je 16. studenog 2019. godine na terenima UBDR – Sportski klub Podsused, u …