Home / naslovnica / U Pukovniji Vojne policije proveden modularni tečaj za OSO VP-a OSRH

U Pukovniji Vojne policije proveden modularni tečaj za OSO VP-a OSRH

Svečanost u povodu završetka osposobljavanja ovlaštenih službenih osoba Vojne policije održana je 15. prosinca 2021. u zagrebačkoj vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia”.

Status ovlaštene službene osobe steklo je troje časnika kadeta, kojima su uručene vojnopolicijske značke i uvjerenja o uspješnom završetku tečaja.

Svečanosti je nazočio zapovjednik PVP-a brigadir Tomislav Kasumović, načelnik Samostalnog sektora za VP poslove MORH-a brigadir Vlado Kovačević, načelnik Stožera PVP-a pukovnik Dejan Džidić, zapovjednik Središta za obuku VP-a bojnik Željko Barbir i prvi dočasnik Središta časnički namjesnik Zvonko Lucić.

Tečaj za ovlaštene službene osobe ključni je alat s pomoću kojeg Vojna policija dobiva kvalitetno osoblje. Traje 15 tjedana, provodi se kroz tri modula, a završava pismenim i usmenim ispitom. Cilj obuke je osposobiti polaznike za samostalno, sigurno i učinkovito izvršavanje vojnopolicijskih poslova i zadaća uz primjenu ovlasti ovlaštenih službenih osoba VP-a u skladu s odredbama zakonskih i podzakonskih akata koji reguliraju djelokrug rada, način postupanja i provedbe ovlasti ovlaštenih službenih osoba VP-a u MORH-u i OSRH.

Izvor: Hrvatski vojnik

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …