Home / naslovnica / Tim Vojne policije 6. HRVCON-a uvježbava poljske pričuvnike

Tim Vojne policije 6. HRVCON-a uvježbava poljske pričuvnike

Tim Vojne policije 6. HRVCON-a sudjelovao je 23. rujna s pripadnicima vojnih policija Ujedinjenog Kraljevstva, Rumunjske i Poljske na obuci pričuvnog sastava poljskog VP-a

Obuka je provedena na vježbalištu vojnog poligona “Bemowo Piskie”. Odvijala se na radnim točkama: pretraga terena i potraga za oružjem, pregled osoba i pregled vozila, a na njoj su demonstrirane taktike, tehnike i procedure postupanja pripadnika vojne policije.
Hrvatski vojnopolicijski tim postavio je kontrolnu točku na prometnici te Poljacima prikazao standardne procedure prilikom zaustavljanja motornog vozila, pregleda dokumentacije, osoba i vozila, a potom i postupke u slučaju pronalaska skrivenog vatrenog uružja te uporabu sredstava prisile.

Obuka je završila vježbom na kojoj su pričuvnici primijenili sve što su uvježbavali na radnim točkama.

Pripadnici savezničkih postrojbi Borbene grupe Poljska dosad su već zajedno uvježbavali vojnopolicijske procedure i razmjenjivali znanja i iskustva. Zajedno provode i osiguranje tijekom vježbi, natjecanja, obuke i aktivnosti pripadnika Borbene grupe na vojnom poligonu “Bemowo Piskie” i izvan njega.

Suradnja vojnopolicijskih timova u Borbenoj grupi ogledni je primjer kolegijalnosti i interoperabilnosti – i međusobno, i s poljskim domaćinom.

Izvor: Hrvatski vojnik

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …