Home / naslovnica / Testiranje kandidata pristožernih postrojbi za IRV

Testiranje kandidata pristožernih postrojbi za IRV

U skladu s „Programom provjere osposobljenosti kandidata za pohađanje prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe“, Pukovnija vojne policije (PVP) nositelj je provedbe ulaznih testiranja kandidata pristožernih postrojbi GS OS RH.

Planiranje i priprema za provedbu testiranja provedeno je na razini Dočasničkog lanca potpore (DLP) PVP u koordinaciji sa DLP pristožernih postrojbi GS OS RH.

Testiranjem se utvrđuje trenutno znanje, sposobnosti i vještine kandidata u potpori što kvalitetnijeg odabira polaznika IRV odnosno budućih dočasnika Hrvatske vojske.
Ulazna testiranja provode se po cjelinama:

provjera tjelesne spremnosti (TS)

provjera opće-vojnih znanja (OVZ)

provjera temeljnih vojnih vještina (TVV)

provjera specijalističkih vojnih znanja i vještina (SVZiV)

Testiranje su proveli dočasnici i instruktori PVP, Počasno-zaštitne bojne (PZB), Zapovjedništva za kibernetički prostor (ZKP) i Obavještajne pukovnije (OP) iz čijih postrojbi su i bili kandidati.

Ukupno je testirano 70 vojnika, a provedena su 17. rujna 2019. godine u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu te 18. i 19. rujna u vojarni „1. gardijske brigade „Tigrovi“-Croatia“ u Zagrebu.

Provedbu testiranja pratili su časnici za kineziologiju određeni od strene Središnice za upravljanje osobljem (SUO) i predstavnici HVU „Dr. Franjo Tuđman“ čija je uloga bila nadzor provedbe testiranja kandidata za IRV.

Izvor OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Psi čuvari zakona

Ekipa Hrvatskog vojnika posjetila je Obučni centar vodiča i službenih pasa Vojne policije “Satnik Krešimir …