Home / naslovnica / Testiranje kandidata pristožernih postrojbi za IRV

Testiranje kandidata pristožernih postrojbi za IRV

U skladu s „Programom provjere osposobljenosti kandidata za pohađanje prve razine slijedno-rastuće dočasničke izobrazbe“, Pukovnija vojne policije (PVP) nositelj je provedbe ulaznih testiranja kandidata pristožernih postrojbi GS OS RH.

Planiranje i priprema za provedbu testiranja provedeno je na razini Dočasničkog lanca potpore (DLP) PVP u koordinaciji sa DLP pristožernih postrojbi GS OS RH.

Testiranjem se utvrđuje trenutno znanje, sposobnosti i vještine kandidata u potpori što kvalitetnijeg odabira polaznika IRV odnosno budućih dočasnika Hrvatske vojske.
Ulazna testiranja provode se po cjelinama:

provjera tjelesne spremnosti (TS)

provjera opće-vojnih znanja (OVZ)

provjera temeljnih vojnih vještina (TVV)

provjera specijalističkih vojnih znanja i vještina (SVZiV)

Testiranje su proveli dočasnici i instruktori PVP, Počasno-zaštitne bojne (PZB), Zapovjedništva za kibernetički prostor (ZKP) i Obavještajne pukovnije (OP) iz čijih postrojbi su i bili kandidati.

Ukupno je testirano 70 vojnika, a provedena su 17. rujna 2019. godine u vojarni „Admiral flote Sveto Letica-Barba“ u Splitu te 18. i 19. rujna u vojarni „1. gardijske brigade „Tigrovi“-Croatia“ u Zagrebu.

Provedbu testiranja pratili su časnici za kineziologiju određeni od strene Središnice za upravljanje osobljem (SUO) i predstavnici HVU „Dr. Franjo Tuđman“ čija je uloga bila nadzor provedbe testiranja kandidata za IRV.

Izvor OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …