Home / naslovnica / Terenska obuka vodiča i službenih pasa Pukovnije Vojne policije

Terenska obuka vodiča i službenih pasa Pukovnije Vojne policije

U vremenu od 4. do 8. ožujka  2019. godine, u vojarni „Knez Trpimir“ u Divuljama i u vojarni „Admiral flote Sveto Letica – Barba“ u Splitu provedena je terenska obuka vodiča i službenih pasa za detekciju eksploziva kao i vodiča i službenih pasa za detekciju droga, oružja i duhana.
Osim vodiča  Pukovnije vojne policije obuci su nazočili i pripadnici Ministarstva financija, Carinske uprave, koji se nalaze na Tečaju za stjecanje dodatne osposobljenosti vodiča i službenih pasa za detekciju droga i oružja te duhana u Satniji za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“, Pukovnija Vojne policije.

Obuka se provodila u vojarni „Knez Trpimir“ na helikopterima, a u vojarni „Admiral flote Sveto Letica – Barba“ na brodovima. Temeljni cilj obuke bio je provesti socijalizaciju službenih pasa na prijevoz prometnim sredstvima zračnog i vodenog prometa, a vodiče službenih pasa upoznati s metodama i postupcima prilikom pretrage navedenih sredstava sa službenim psima. Izvođači obuke bili su instruktori narednik Zdravko Biškup i narednik Zdenko Mirt.

Cilj provedbe ovakove terenske obuke je unaprjeđenje vještina i sposobnosti vodiča i službenih pasa za samostalnu provedbu poslova i zadaća kao i odgovore na sve izazove u izvršavanju zadaća kako u domaćem tako i u međunarodnom okruženju.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …