Home / naslovnica / Tečaj vodiča i službenih pasa za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija

Tečaj vodiča i službenih pasa za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija

U Satniji za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“, Pukovnije Vojne policije, u Dugom Selu, u vremenu od studenog 2018. pa sve do svibnja 2019. proveden je Tečaj vodiča i službenih pasa za detekciju duhana te za detekciju droga i oružja a za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija, sukladno Sporazumu o suradnji između Ministarstva obrane i Ministarstva financija.

Sedmomjesečni Tečaj pohađali su dva pripadnika Carinske uprave Ministarstva financija sa psima pasmine njemački ovčar iz vlastitog uzgoja Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“. Prateći svjetske trendove u obuci vodiča i službenih pasa, instruktori Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ po prvi puta obučili su službenog pasa dvostruke namjene (dual pas) koji istovremeno može detektirati i opojne droge i oružje. Provedba obuke bila je vrlo intenzivna i zahtjevna. Osim na vojnim i civilnim lokacija u Dugom Selu i Zagrebu obuka se provodila i u Splitu na prometnim sredstvima vodenog prometa, te na prometnim sredstvima zračnog prometa u Zračnoj luci „Dr. Franjo Tuđman“, te u Divuljama i Lučkom.
Po završetku Tečaja polaznici su pristupili teoretskom i praktičnom dijelu ispitu, koji su uspješno položili, te su dobili Licencu za rad u trajanju od 12 mjeseci. Dobivanjem Licence vodiči i njihovi službeni psi kao timovi osposobljeni su za samostalnu provedbu zadaća.

 

Izvor:OSRH

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …