Home / naslovnica / Tečaj vodiča i službenih pasa za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija

Tečaj vodiča i službenih pasa za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija

U Satniji za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“, Pukovnije Vojne policije, u Dugom Selu, u vremenu od studenog 2018. pa sve do svibnja 2019. proveden je Tečaj vodiča i službenih pasa za detekciju duhana te za detekciju droga i oružja a za potrebe Carinske uprave Ministarstva financija, sukladno Sporazumu o suradnji između Ministarstva obrane i Ministarstva financija.

Sedmomjesečni Tečaj pohađali su dva pripadnika Carinske uprave Ministarstva financija sa psima pasmine njemački ovčar iz vlastitog uzgoja Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“. Prateći svjetske trendove u obuci vodiča i službenih pasa, instruktori Satnije za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“ po prvi puta obučili su službenog pasa dvostruke namjene (dual pas) koji istovremeno može detektirati i opojne droge i oružje. Provedba obuke bila je vrlo intenzivna i zahtjevna. Osim na vojnim i civilnim lokacija u Dugom Selu i Zagrebu obuka se provodila i u Splitu na prometnim sredstvima vodenog prometa, te na prometnim sredstvima zračnog prometa u Zračnoj luci „Dr. Franjo Tuđman“, te u Divuljama i Lučkom.
Po završetku Tečaja polaznici su pristupili teoretskom i praktičnom dijelu ispitu, koji su uspješno položili, te su dobili Licencu za rad u trajanju od 12 mjeseci. Dobivanjem Licence vodiči i njihovi službeni psi kao timovi osposobljeni su za samostalnu provedbu zadaća.

 

Izvor:OSRH

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu PVP

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu zapovjedniku PVP brigadiru …