Home / naslovnica / Tečaj S.E.R.E. razina A za pripadnike Vojne policije

Tečaj S.E.R.E. razina A za pripadnike Vojne policije

Pripadnici Pukovnje Vojne policije sudjelovali su na obuci iz područja „Personnel Recovery Operations“, Survival, Escape/Evasion, Resistance and Extraction (S.E.R.E.), Training level A, koja je  provedena  u SMVO Rakitje.

Što je to  S.E.R.E. obuka
Program obuke S.E.R.E. razvijen je s ciljem usvajanja potrebnih vještina preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja za pripadnike oružanih snaga koji se upućuju u međunarodne operacije. Sukladno prethodno donesenoj procjeni rizika provodi se na tri razine. Sve razine obuke provodi Središte za međunarodne vojne operacije. Najniža je razina A na kojoj polaznici usvajaju teorijska znanja o tehnikama preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja. Obvezna je za one koji se upućuju u međunarodne operacije potpore miru na dužnosti za koje je procijenjeno da imaju nisku razinu rizika izolacije od vlastitih snaga.

U sklopu razine B usvajaju se teorijska znanja, ali i temeljne praktične vještine i tehnike preživljavanja, izbjegavanja, otpora i izvlačenja. Namijenjena je za vojnike koji se upućuju na dužnosti na kojima se može očekivati umjereni rizik od izolacije ili zarobljavanja.

C razina obuke najsloženija je, uključuje demonstraciju zahtijevanih tehnika i vještina i namijenjena je pripadnicima oružanih snaga koji bi se u međunarodnim operacijama mogli uputiti na dužnosti visokog rizika od izolacije ili zarobljavanja.
Valja napomenuti da S.E.R.E. obuka nije slijednorastuća.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …