Home / foto / Svečani Sabor veterana vojne policije

Svečani Sabor veterana vojne policije

Povodom desete obljetnice osnivanja Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata,  4.rujna 2015.  u prostorijama DVD Šestine u Zagrebu, održan je svečani sabor. Prije održavanja sabora, članovi udruge položili su vijence i zapalili svijeće za poginule branitelje u Domovinskom ratu kod spomenika “Glas hrvatske žrtve – Zid boli”, središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja.

Nakon intoniranja Himne i minute šutnje za sve poginule  i umrle hrvatske branitelje, Predsjednik udruge pozdravio je sve nazočne i zahvalio im se što su se odazvali na svečani Sabor. Među uzvanicima su bili ministar branitelja Predrag Matić – Fred, izaslanik Načelnika glavnog stožera OS RH brigadir Tihomir Zebec, brigadir Mato Matanović, pukovnik Branko Cvitanović, bojnik Mile Skukan. Izaslanica gradonačelnika grada Zagreba Suzana Havelka Noršić, Elza Parlov  voditeljica sektora karitativnor rada i projekata Karitasa zagrebačke nadbiskupije te Snježana Božić voditeljica kuće  dom  umirovljenika Vrbovec.

Na temelju odluke presjedništva UBVVPDR zaslužnim pojedincima i ustanovama dodijeljena su priznanja. Osnivačima udruge koji su je prije 10 godina osnovali dodijeljene su uspomenice, veteranima Vojne policije sudionicima svečanog mimohoda dodijeljene su zahvalnice. Najviše priznanje koje udruga dodjeljuje Povelja „Bojnik Alfred Hill“ i metalna plaketa, za izniman doprinos u radu udruge u proteklih 10.godina dodijeljene su , gospođi Elzi Parlov, Mustafi Zdionici , Ivanu Siteku i Zvonku Luciću.

Prije početka svečanog sabora održana je redovna godišnja skupština udruge, gdje je usvojen novi statut u skladu sa novim zakonom o udrugama .

[shashin type=”album” id=”20764″                       ” size=”600″  columns=”max”]

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …