Home / naslovnica / Svečana proslava 26. obljetnice ustrojavanja 67. bojne Vojne policije

Svečana proslava 26. obljetnice ustrojavanja 67. bojne Vojne policije

Dana 27. studenog 2017. u prostoriji dvorane “Vijenac”  na Kaptolu, održana je svečana proslava 26. obljetnice ustrojavanja 67. bojne Vojne policije u sklopu koje je premijerno  prikazan film ” 67. bojna Vojne policije iz Domovinskog rata”.

Povodom svečanosti, okupio se veći broj članova Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata koji su tako htjeli odati počast radu i zalaganju Udruge, kao i svim kolegama i suborcima kojih danas više nema te pogledati dokumentarni  film o ustrojavanju 67. bojne Vojne policije.  Svečani trenutak svojim dolaskom uveličali su visoki dužnosnici   i izaslanici Republike Hrvatske, među kojima su bili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović, gospodin Drago Horvat,  izaslanik gradonačelnika grada Zagreba, gospodin Miodrag Demo, izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra unutarnjih poslova, gospodin Davor Božinović, izaslanik ministra obrane i načelnik Glavnog stožera OS RH, zapovjednik Pukovnije Vojne policije, brigadir Mate Radoš te jedan od zapovjednika 67. bojne Vojne policije, a sada načelnik  Samostalnog sektora za vojnopolicijske poslove MORH-a, brigadir Vlado Kovačević,  koji su se između ostalog,  svojim govorom osvrnuli na prosperitet Udruge i dali podršku u daljnjem radu.

Svim prisutnima se zahvalio i redatelj filma “67 bojna Vojne policije u Domovinskom ratu”, gospodin Miroslav Matanović, dopredsjednik Udruge branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata, gospodin Jakov Stanušić, a posebno dirljiv i inspirativan govor pripremio je prvi zapovjednik 67. bojne Vojne policije, gospodin Zlatko Ribarić.

Obljetnica je svečani ton poprimila pjesmama klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”, a na kraju svečanosti, obratio se i  stožerni general u mirovini, gospodin Petar Stipetić, jedan od sudionika dokumentarnog filma.

Svi prisutni su ugodno druženje nastavili uz prigodni domjenak, prisjećajući se dobrih starih vremena i pozitivnom pogledu u budućnost.

Foto galerija

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …