Home / naslovnica / Svečana akademija povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Svečana akademija povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Povodom obilježavanja 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u četvrtak, 1. kolovoza 2019. održana je svečana akademija u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” na kojoj su pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva obrane dodijeljena promaknuća, pohvale i nagrade.

Svečanoj akademiji nazočili su predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo i drugi visoki vojni i civilni dužnosnici i uzvanici.
Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga u viši čin promaknula je ukupno 106 pripadnika Hrvatske vojske.

U čin general-bojnika promaknut je brigadni general Boris Šerić, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadir Ivan Turkalj, brigadir Michael Križanec i brigadir Mijo Validžić.

„Svakom vojniku kada krene u karijeru negdje u mislima stoji čin generala kao potvrda za sav njegov rad. Kada govorimo o Oluji osjećaji zahvale, ponosa i odgovornosti se miješaju. Hvala svim onim vojnicima i policajcima koji su položili svoje živote, a nisu dočekali slobodnu Hrvatsku“, rekao je brigadni general Mijo Validžić bivši zapovjednik Pukovnije Vojne policije.

U čin pukovnika promaknut je bojnik Josip Ivanić i Davorin Horvat iz Vojne policije.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih u viši čin promaknuo je ukupno 260 dočasnica i dočasnika Oružanih snaga, a od toga je u čin časničkog namjesnika promaknuto pet stožernih narednika.

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila je i nagradila za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća 12 pripadnika Hrvatske vojske.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio 33 pripadnika Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio ukupno 46 pripadnika Hrvatske vojske.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera pohvalio je i nagradio za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio osam djelatnika Hrvatske vojske.

Direktor Glavnog stožera OS RH za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio šest djelatnika Hrvatske vojske.

Također, dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu odlikovani su Redom hrvatskog trolista.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu PVP

Izaslanstvo Zajednice Udruga Veterana Vojne Policije Iz Domovinskog Rata RH uručilo zahvalnicu zapovjedniku PVP brigadiru …