Home / naslovnica / Svečana akademija povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Svečana akademija povodom 24. obljetnice VRO Oluja

Povodom obilježavanja 24. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u četvrtak, 1. kolovoza 2019. održana je svečana akademija u Domu Hrvatske vojske “Zvonimir” na kojoj su pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske i Ministarstva obrane dodijeljena promaknuća, pohvale i nagrade.

Svečanoj akademiji nazočili su predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov, direktor Glavnog stožera Oružanih snaga RH viceadmiral Robert Hranj, generalni vikar Vojnog ordinarijata don Marko Medo i drugi visoki vojni i civilni dužnosnici i uzvanici.
Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga u viši čin promaknula je ukupno 106 pripadnika Hrvatske vojske.

U čin general-bojnika promaknut je brigadni general Boris Šerić, a u čin brigadnog generala promaknuti su brigadir Ivan Turkalj, brigadir Michael Križanec i brigadir Mijo Validžić.

„Svakom vojniku kada krene u karijeru negdje u mislima stoji čin generala kao potvrda za sav njegov rad. Kada govorimo o Oluji osjećaji zahvale, ponosa i odgovornosti se miješaju. Hvala svim onim vojnicima i policajcima koji su položili svoje živote, a nisu dočekali slobodnu Hrvatsku“, rekao je brigadni general Mijo Validžić bivši zapovjednik Pukovnije Vojne policije.

U čin pukovnika promaknut je bojnik Josip Ivanić i Davorin Horvat iz Vojne policije.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih u viši čin promaknuo je ukupno 260 dočasnica i dočasnika Oružanih snaga, a od toga je u čin časničkog namjesnika promaknuto pet stožernih narednika.

Predsjednica RH i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović pohvalila je i nagradila za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća 12 pripadnika Hrvatske vojske.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević za uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio 33 pripadnika Ministarstva obrane i Hrvatske vojske.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio ukupno 46 pripadnika Hrvatske vojske.

Zamjenik načelnika Glavnog stožera pohvalio je i nagradio za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio osam djelatnika Hrvatske vojske.

Direktor Glavnog stožera OS RH za osobito uspješno obavljene zadaće te ostvarene natprosječne rezultate u izvršavanju postavljenih zadaća pohvalio je i nagradio šest djelatnika Hrvatske vojske.

Također, dvojica ozlijeđenih pripadnika 10. HRVCON-a u misiji Resolute Support u Afganistanu odlikovani su Redom hrvatskog trolista.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …