Home / naslovnica / Svečana akademija povodom 15.siječnja Dana međunarodnog priznanja RH

Svečana akademija povodom 15.siječnja Dana međunarodnog priznanja RH

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović te Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva obrane, uz potporu Karlovačke županije i Grada Karlovca, a u organizaciji Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar, u utorak, 15. siječnja, u Karlovcu je održana svečana akademija povodom obilježavanja Dana međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Svečanost je održana u dvorani Doma Hrvatske vojske Zrinski, u nazočnosti brojnih uzvanika s državne razine, predstavnika braniteljskih udruga, gradova i općina te predstavnika Karlovačke županije i Grada Karlovca predvođenih županom Damirom Jelićem i gradonačelnikom Damirom Mandićem.
U ime domaćina gostima se obratila predsjednica Dokumentacijsko memorijalnog centra hrvatskih branitelja Damir Pintar iz Karlovca, Višnja Mihalić Mikuljan, a potom su se obratili gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić, i župan Damir Jelić. Na svečanosti su još govorili i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora zastupnica Marija Jelkovac te izaslanik Predsjednice Republike, pukovnik u miru  Ferdinand Šikić, prvi zapovjednik 70.bojne Vojne policije i član  Udruge branitelja i veterana vojne policije iz Domovinskog rata – Podružnica Karlovačke županije.

Umjetnički dio programa uveličali su Prvi mješoviti pjevački zbor hrvatskih branitelja Karlovačke županije “Petar Svačić”, glazbeni sastav Fortitudo Dei i Simfonijski puhački orkestar Oružanih snaga Hrvatske vojske. Ova tradicionalna akademija obilježavanja Dana međunarodnog priznanja RH održava se već petnaestu godinu u nizu u Karlovcu i vrijedno je prisjećanje na veliki dan hrvatske državnosti te osobe iz političkog života i posebno hrvatske branitelje koji su tome doprinijeli.

Predsjednik UBVVPDR PKŽ : Dražen Matičić,mag.ing.agr

 

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …