Home / foto / Split, Proslava 20. godina Vojne policije: U srijedu postrojavanje u Zagrebu

Split, Proslava 20. godina Vojne policije: U srijedu postrojavanje u Zagrebu

srijeda, 17.kolovoza 2011

Proslava 20. godina Vojne policije: U srijedu postrojavanje u Zagrebu

Vojna policija Oružanih snaga RH ove godine slavi 20. obljetnicu osnutka i djelovanja, a središnja svečanost održat će se 24. kolovoza, s početkom u 11 sati, na Hrvatskom vojnom učilištu “Petar Zrinski” u Zagrebu, gdje će se okupiti i državni politički vrh.

Stoga se mole svi zainteresirani pripadnice i pripadnici 72. i 73. bojne Vojne policije, umirovljene pripadnike Vojne policije, vojne policajce koji su raspoređeni u druge postrojbe OSRH, a bili su pripadnici Vojne policije, da svojom nazočnošću uveličaju ovaj svečani događaj.

U okviru središnjeg događaja održat će se svečano postrojavanje ratnih postrojba vojne policije, a nakon svečana uručenja odličja Reda Nikole Šubića Zrinskog dijelu njih, nazočnima će se obratiti predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Ivo Josipović, premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Hrvatskog sabora Luka Bebić.

Odličja će uručiti predsjednik Josipović, pod čijim se pokroviteljstvom održava obilježavanje 20. obljetnice vojne policije, a primit će ih na ratne zastave zapovjednici postrojba iz Zagreba, Osijeka, Bjelovara, Karlovca, Rijeke i Splita.

Organizatori mole sve zainteresirane da se jave što prije kako bi imali konačnu brojku radi smještaja te organizacije prijevoza prema Zagrebu. Organizirani prijevoz kreće iz vojarne “Sv. Nikola” Lora Split, ispred zgrade Vojne policije, u utorak, 23. kolovoza, u 12 sati. Za korištenje istog do Hrvatskog vojnog učilišta “Petar Zrinski” u Zagrebu, potrebno je najaviti svoj polazak do petka, 19. kolovoza, do 15 sati na tel: 021/354 118.

 

 

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …

Odgovori