Home / naslovnica / skupnik Bruno Polak iz Vojne policije dočasnik mjeseca

skupnik Bruno Polak iz Vojne policije dočasnik mjeseca

Načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov 22. siječnja 2020. uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima Hrvatske vojske proglašenima za listopad, studeni i prosinac 2019. godine.

Na svečanoj dodjeli priznanja, uz generala Šundova nazočili su brigadni general Ivan Zelić načelnik Peronalne uprave Glavnog stožera i prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Mario Mateljić.

Na razini Hrvatske vojske, svaki mjesec se proglašavaju najbolji vojnici i dočasnici, a priznanja se dodjeljuju za profesionalan, predan i savjestan rad u svojim postrojbama, izniman doprinos u provedbi sportskih, obučnih i vježbovnih aktivnosti u zemlji i inozemstvu kao i za natprosječne rezultate u provedbi međunarodnih aktivnosti Hrvatske vojske u misijama i operacijama u svijetu.

Pohvale i priznanja za izvanredne rezultate postignute u svom radu, primili su:

najbolji vojnik listopada 2019. – razvodnik Mijo Pavić

najbolji dočasnik listopada 2019. skupnik Bruno Jerabek

najbolji vojnik studenoga 2019. – vojnik Kruno Krulić

najbolji dočasnik studenoga 2019. – skupnik Bruno Polak

najbolji vojnik prosinca 2019. – razvodnik Zdravko Perković

najbolji dočasnik prosinca 2019. – narednik Josip Ilijević

Na kraju predstavljanja svih postignuća za koja su pohvaljeni najbolji vojnici i dočasnici mjeseca, Načelnik GS OS RH, general zbora Mirko Šundov je posebno još jednom pohvalio sve nazočne vojnike i dočasnike te istakao važnost prepoznavanja izvrsnosti u postrojbama. U tom smislu se posebno zahvalio Dočasničkom lancu potpore Hrvatske vojske koji ovu aktivnost predano i neprestano provodi već nekoliko godina i nada se da će ista biti nastavljena i u idućem razdoblju. Ponovo je naglasio važnost uloge vojnika i dočasnika u postrojbama bez kojih Hrvatska vojska ne može izvršiti bilo koju zadaću koja se postavi pred njih. Zatražio je da se vrijednosti koje se njeguju u ovakvim iznimnim djelima i postignućima kao što su čast, domoljublje, izvrsnost, hrabrost i spremnost u pomoći civilnoj zajednici, nastave i u narednom razdoblju.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …