Home / naslovnica / satnik Darko Barišić odlikovan odličjem vojske Sjedinjenih Američkih Država u misiji “Resolute Support”

satnik Darko Barišić odlikovan odličjem vojske Sjedinjenih Američkih Država u misiji “Resolute Support”

Pripadnici 9. HRVCON u misiji potpore miru (MPM) „Resolute Support“ u Islamskoj Republici Afganistan satnik Darko Barišić i časnički namjesnik Predrag Cukrov, raspoređeni na dužnostima pod zapovijedanjem Združenog zapovjedništva za tranziciju sustava sigurnosti (Combined Security Transition Command-Afghanistan) u Kabulu, odlikovani su odličjima vojske Sjedinjenih Američkih Država.

Prigodna svečanost uručenja odličja održana je u kampu „New Kabul Compound“ u Kabulu, na kojoj se zamjenik zapovjednika Združenog zapovjedništva za tranziciju sustava sigurnosti američki general bojnik Robert L. Marion zahvalio pripadnicima Hrvatske vojske za ostvareni doprinos i rezultate u MPM „Resolute Support“ i istima uručio odličja.
Satnik Darko Barišić primio je odličje “Army Commendation Medal“ za njegov doprinos u MPM i ostvarene rezultate na dužnosti Savjetnika načelnika uprava za prosudbu i ocjenjivanje u Ministarstvu unutarnjih poslova (Ministry of Interior Affairs), Zapovjedništvu za obuku Afganistanske nacionalne policije (Training General Command) i Policijske akademije (Afghan National Police Academy). Temeljem dosadašnjeg iskustva i prethodnih sudjelovanja u MPM svoje zadaće satnik Barišić uspješno je izvršavao u sastavu multinacionalnog (sedam zemalja davateljica snaga) Policijskog institucijskog savjetničkog tima (Police Institutional Advisory Team) u Upravi za razvoj snaga (Force Development).

Satnik Barišić obnašajući zadaće kroz savjetovanje i pomoć (TAA) u Zapovjedništvu za obuku i Regionalnim centrima za obuku afganistanske nacionalne policije (ANP) najveći uspjeh ostvario je u pomoći izrade Metodike ocjenjivanja i prosudbe obuke Afganistanske policije (ANP), izrade bliskoročnih i kratkoročnih Planova za prosudbu i ocjenjivanje te iniciranje i organizaciju prosudbe, ocjenjivanja i nadzora u svim Regionalnim obučnim centrima Afganistanske nacionalne policije u suradnji sa časnikom ANP i potporom drugih tijela RS.

 

U suradnji sa ostalim pripadnicima PIAT-a i časnikom ANP (savjetovanom osobom) sudjeluje u praćenju, izvršavanju i ispunjavanju točno određenih zadaća iz Strateškog plana Ministarstva unutarnjih poslova (MOI) u kojima je nositelj provedbe devet strateških zadaća od kojih su najvažniji Revizija i nadogradnja svih vrsta obuka za časnike ANP, izrada priručnika za časnike ANP te uspostava i korištenje intraneta u Ministarstvu unutarnjih poslova (MOI) i Zapovjedništvu za obuku ANP.

Izvor: OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …