Home / naslovnica / Razvodnik Marijan Mrakužić iz VP najbolji vojnik mjeseca

Razvodnik Marijan Mrakužić iz VP najbolji vojnik mjeseca

Najbolji vojnici i dočasnici srpnja, kolovoza i rujna 2020.

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RHadmiral Robert Hranj, uručio je u srijedu, 2. prosinca 2020. pohvale i prigodne poklone najboljim vojnicima i dočasnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske za srpanj, kolovoz i rujan 2020.

Na svečanosti su, uz načelnika Glavnog stožera OS RH admirala Roberta Hranja, sudjelovali i prvi dočasnik Oružanih snaga RH časnički namjesnik Dražen Klanjec te stožerni provedbeni dočasnik u Uredu prvog dočasnika Oružanih snaga RH časnički namjesnik Tihomir Slanac.

Pohvale za ostvarene iznadprosječne rezultate u radu primili su:

– razvodnik Ivica Ciglar – najbolji vojnik srpnja

– nadnarednik Mladen Rukavina – najbolji dočasnik srpnja

– razvodnik Marijan Mrakužić – najbolji vojnik kolovoza

– skupnik Marko Bencek – najbolji dočasnik kolovoza

– skupnik Karlo Vargek – najbolji vojnik rujna

– nadnarednik Siniša Hrestak – najbolji dočasnik rujna.

Šestorica pripadnika Oružanih snaga RH proglašeni su najboljim vojnicima i dočasnicima za postignute iznadprosječne rezultate u obuci i obnašanju dužnosti u svojim postrojbama.

Razvodnik Marijan Mrakužić tijekom mjeseca kolovoza je obnašajući svoje zadaće, pokazao osobine koje ga krase od prvog dana kada je postao pripadnik Pukovnije vojne policije. Marljiv je i savjestan pripadnik postrojbe kojega krase osobno poštenje te poštivanje sposobnosti i postignuća drugih pripadnika. Odlikuje ga profesionalna nesebičnost i dosljednost u radu bez obzira na zadaće na kojima je angažiran. Staložen je i učinkovit pri izvršenju svih zadaća, uzornog je vojničkog izgleda i ponašanja te primjerenog ophođenja prema nadređenima, a povjerenu opremu i sredstva na osobnom zaduženju održava na zavidnoj razini. Imenovani ima potpuno izgrađen pravilan odnos prema zadaćama, nadređenima i kolegama vojnim policajcima. Prilikom izvršenja zadaća na kojima je angažiran te u provedbi obučnih događaja u postrojbi ističe se potpunom i pravodobnom realizacijom izdanih zapovijedi te provedbom zadaća na najučinkovitiji način. Osobna spremnost mu je na visokoj razini i sposoban je za provođenje dodijeljenih zadaća pod normalnim i otežanim uvjetima. Specijalistička znanja i vještine stečene na tečajevima uspješno primjenjuje u provedbi zadaća te u obučnim događajima postrojbe zbog čega mu se mogu povjeriti i zahtjevnije zadaće izvan opisa radnog mjesta. Iskazuje vrlo visoku motiviranost i profesionalnost u izvršenju postavljenih zadaća te zaslužuje biti proglašen vojnikom mjeseca kolovoza 2020. godine.

Izvor: OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …