Home / naslovnica / Razvodnik Krešimir Ćukušić iz Pukovnije Vojne policije najbolji vojnik OS RH

Razvodnik Krešimir Ćukušić iz Pukovnije Vojne policije najbolji vojnik OS RH

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Drago Lovrić, u pratnji prvog dočasnika OS RH časničkog namjesnika Dominika Bana 19. veljače 2016. u prostorijama Glavnog stožera OS RH u Zagrebu uručio je priznanja najboljim vojnicima i dočasnicima OS RH za prosinac 2015 i siječanj 2016.

Zbog postignutih izvanrednih rezultata najboljim vojnikom za prosinac 2015. proglašen je razvodnik Krešimir Ćukušić, a za siječanj 2016. pozornik Stipe Tadić. Najbolji dočasnik za prosinac 2015. je stožerni narednik Danijel Hršak, a za siječanj 2016. nadnarednik VS Dalibor Kovačević.

Uručujući nagrade najboljim vojnicima i dočasnicima, general zbora Drago Lovrić čestitao im je i zahvalio te odao priznanje na doprinosu koji daju Oružanim snagama. General Lovrić istaknuo je činjenicu kako su danas pohvaljeni najbolji vojnici tek rođeni kada se stvarala hrvatska vojska, a danas su oni ti koji izgrađuju naše moderne Oružane snage. “Naši vojnici su pravi primjer profesionalnosti što pokazuju u operacijama i misijama potpore miru širom svijeta, ali i u svim aktivnostima potpore civilnim institucijama u domovini i susjedstvu. Nema te prepreke, izazova niti protivnika kojeg hrvatski vojnik neće moći svladati u obrani nacionalnih interesa i zaštiti naših građana. Zahvaljujem vam što upravo to svojim djelima i pokazujete”, naglasio je general Lovrić. Na kraju obraćanja načelnik GS OS poručio im je da i dalje nastave s odličnim radom.

Razvodnik Krešimir Ćukušić pristupio je u OS RH 21. svibnja 2007. na selekcijsku obuku u Središte za obuku pješaštva – Koprivnica. Nakon završetka selekcijskog procesa i obuke za prijem, raspoređen je u 73. bojnu Vojne policije na mjesto vojnog policajca. Tijekom dosadašnje službe završio je Tečaj za ovlaštenu službenu osobu Vojne policije, Tečaj razvoja temeljnih sposobnosti vođenja HRM-a i Tečaj obuke iz prve pomoći, zbrinjavanja hitnih stanja u borbenoj situaciji i osnova higijene. Za postignut uspjeh na 13. naraštaju Tečaja razvoja temeljnih sposobnosti vođenja HRM-a te za primjeren odnos tijekom provedbe tečaja pohvaljen je od strane zapovjednika Središta za obuku HRM-a “Petar Krešimir IV” Split. Za svoj rad i doprinos postrojbi, za uspješno izvršenje povjerenih zadaća, primjeren odnos prema radu i sredstvima rada prigodom obilježavanja Dana državnosti RH 2014. pismeno je pohvaljen od zapovjednika HRM-a. U 2010. sudjelovao je u operaciji potpore miru ISAF na dužnosti vojni policajac. Tijekom karijere nije stegovno kažnjavan, psihofizička spremnost mu je vrlo dobra, a zadnja službena ocjena mu je „ističe se“. Trenutno ispunjava treći vojnički ugovor. Razvodnik Ćukušić student je izvanrednog studija sigurnosti na Visokoj školi za sigurnost u Zagrebu na kojem pohađa 6. semestar. Zbog iznadprosječne razine izvršavanja zadaća i iskazane stručnosti i profesionalnosti tijekom posjeta brodova 6. Flote Ratne mornarice SAD-a od 5. do 9. prosinca 2015., razvodnik Ćukušić proglašen je najboljim vojnikom OS RH za mjesec prosinac 2015.

Stožerni narednik Danijel Hršak pristupio je u OS RH 1. veljače 1993. Do 14. rujna 1993. bio je pripadnik 201. brigade PZO, a tada postaje pripadnikom 5. gardijske brigade. U brigadi je obnašao dužnosti: poslužitelj na haubici 152mm D20, ciljač na samovoznom protuzračnom topu 20/3 M55 A 4 M1BOV-3, zapovjednik desetine na BOV-3 te prvi dočasnik voda BOV-3. 2003. prelazi u HRZ i PZO na dužnost rukovatelj skladišta u Domu zapovjedništva HRZ-a i PZO-a, a od 2006. prelazi u Zapovjedništvo za potporu na dužnost rukovatelja sredstava klase II. Od 2007. pripadnik je Dočasničke škole u kojoj obnaša dužnost instruktora i višeg instruktora. Tijekom karijere završio je niz funkcionalnih tečajeva: Tečaj za instruktore, Tečaj za više instruktore, Tečaj za padobranca, Tečaj za rukovatelja ubojnim sredstvima te dodatno pedagoško-psihološko, didaktičko i metodičko osposobljavanje na Sveučilištu u Zadru. Također je završio redovite razine temeljne i napredne dočasničke izobrazbe. Zbog količine i kvalitete zadaća koje je izvršio tijekom prosinaca u procesu izobrazbe dočasnika te zbog iznimnih vojničkih vrlina i profesionalnosti stožerni narednik Hršak zavrijedio je biti istaknut na razini OS RH kako bi poslužio svojim primjerom ostalim vojnicima i dočasnicima OSRH. Stoga je proglašen najboljim dočasnikom mjeseca prosinca na razini OS RH.

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …