Home / naslovnica / Radni sastanak Vojne policije i MUP-a

Radni sastanak Vojne policije i MUP-a

U cilju preventivnog djelovanja i podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa odnosno obuke policijskih službenika-motociklista i vojnih policajaca-motociklista u Pukovniji Vojne policije 29. siječnja održan je drugi radni sastanak.

Inicijativu i prvi radni sastanak pokrenuli su djelatnici MUP-a RH, a Vojna policija ju je prihvatila i poduprla.

Naime, analitičkim pristupom više policijske službenice Sandre Barešić iz Službe za unutarnju kontrolu Kabineta ministra unutarnjih polova proizišla je inicijativa za smanjenje broja izvanrednih događaja u kojima su sudionici policijski službenici ili vojni policajci motociklisti, a što je u skladu s nacionalnim programom prevencije u cestovnom prometu.

Ravnateljstvo policije koje je predstavljao voditelj Odjela za preventivu cestovnog prometa Boris Orlović podržalo je inicijativu.
Na sastanku su razrađene mogućnosti privlačenja novog osoblja, analiziran postojeći sustav obuke kao i njegovo poboljšanje te mogućnost obuke obučavatelja.

Predstavnici SSVPP-a brigadir Vlado Kovačević i zapovjednik PVP-a brigadir Mate Radoš potvrdili su zainteresiranost i predložili moguće vojne lokacije za zajedničku obuku motociklista.

Zaključeno je da će se suradnja nastaviti te prikupiti informacije o modelima obuke vozača motociklista zapadnoeuropskih zemalja, kao i proučiti dostavljeni prijedlozi programa obuke.

Izvor:Hrvatski vojnik

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …