Home / naslovnica / Pukovnija VP sudjelovala u humanitarnoj akciji kupnje majica „JAK KAO JAKOV“

Pukovnija VP sudjelovala u humanitarnoj akciji kupnje majica „JAK KAO JAKOV“

U vojarni „stožerni general Petar Stipetić“ Karlovac pripadnici 2. satnije VP Karlovac sudjelovali su u humanitarnoj akciji kupnje majica humanitarne Udruge „Jak kao Jakov“.

Naime radi se udruzi za pomoć djeci oboljeloj od malignih bolesti, sa osnovnom djelatnošću prikupljanja i pružanja pomoći djeci i njihovim socijalno ugroženim obiteljima. Sama udruga osnovana je 6. veljače 2011. godine u gradu Karlovcu. Nastala je u spomen na dječaka Jakova Rubido koji se borio protiv teškog oblika leukemije i epilepsije od kojih je bolovao, borio se pjesmom, smijehom i velikom snagom duha i vjere.
Pripadnici 2. satnije VP Karlovac tijekom božićnih blagdana 2018. godine odrekli su se djela vlastitih primanja i pomogli navedenoj udruzi s kupnjom kratkih majica te na taj način odlučili financijski pomoći udruzi. Također dio pripadnika 2. satnije VP Karlovac redovito tijekom športskih natjecanja u RH nastupa u majicama navedene udruge pa i na taj način promiču navedenu i pružaju svijest ostalim građanima i ukazuju na potrebe teško oboljele djece od malignih bolesti.

20. ožujka 2019. godine pripadnici 2. satnije VP Karlovac zajedničkom fotografijom u majicama udruge „Jak kao Jakov“ žele dati do znanja djeci oboljeloj od malignih bolesti kako pripadnici 2. satnije VP Karlovac kao dio pobjedničke Hrvatske vojske na ovaj način odaju istima priznanje u teškoj borbi i kako su tu uvijek za pomoć. Nažalost zbog redovnih obaveza pripadnika satnije nisu svi na fotografiji. ali su sigurno u mislima s nama.

Navedena suradnja će se nastaviti i dalje tokom svake godine.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …