Home / naslovnica / Pukovnija vojne policije:Završen tečaj za DOS Z 450 – vodič psa čuvarske namjene

Pukovnija vojne policije:Završen tečaj za DOS Z 450 – vodič psa čuvarske namjene

U Satniji za obuku vodiča i službenih pasa „Satnik Krešimir Ivošević“, SVPO „Bojnik Alfred Hill“, Pukovnije Vojne policije, dana 23. siječnja 2019., nakon 588 nastavnih sati, završen je Tečaj za stjecanje dodatne osposobljenosti vodiča i službenih pasa čuvarske namjene.
Zadaća tečaja bila je prenijeti, usvojiti i razviti znanja i vještine kod polaznika za samostalnu provedbu zadaća gdje su angažirani službeni psi čuvarske namjene, kao i održavanje njihove učinkovitosti.

Plan i program funkcionalne izobrazbe, obuke i ocjenjivanja Tečaja za stjecanje dodatne osposobljenosti vodiča i službenih pasa čuvarske namjene oblikovan je tako da zahtijeva visoki stupanj aktivnog uključivanja polaznika u predavanje kao i zajednički rad svih sudionika, a posebno u dijelu praktičnih vježbi sa službenim psima.

Tečaj su uspješno završili: razvodnik Stipe Milković sa službenim psom Yasko Issy Top pasmine belgijski ovčar ovčar, razvodnik Daniel Majetić sa službenim psom Yello Issy Top pasmine belgijski ovčar, vojnik Antonia Rajčić sa službenim psom Lamia Issy Top pasmine njemački ovčar, razvodnik Drago Škrlec sa službenim psom Yota Issy Top pasmine belgijski ovčar i vojnik Marijan Poje sa službenim psom Yoma Issy Top pasmine belgijski ovčar, svi iz sastava Bojne za opskrbu, ZzP-a.

Voditelj tečaja bio je instruktor za obuku vodiča i službenih pasa stožerni narednik Ivica Škalic.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici Vojne policije pružili pomoć ozlijeđenom djelatniku Čistoće

Ozlijeđenom djelatniku Čistoće ispred Odlagališta otpada Jakuševec prvu pomoć pružili su pripadnici Pukovnije vojne policije …