Home / naslovnica / Proslava 25. obljetnice osnivanja Vojne policije OS RH u Afganistanu

Proslava 25. obljetnice osnivanja Vojne policije OS RH u Afganistanu

Pripadnici 4. HRVCON „Resolute Support“ misije u Afganistanu proslavili su svetim misnim slavljem 25. obljetnicu osnivanja Vojne policije OS RH. Slavlje je predvodio vojni kapelan vlč. Željko Savić. Iako se Dan Vojne policije slavi 24. kolovoza, zbog ranije ugovorenih obveza proslavu su imali dan ranije. Vod Vojne policije bio je prva postrojba Oružanih snaga koja je bila upućena u operaciju ISAF u Afganistanu.
Djelatnici vojne policije u misiji „Resolute Support“ sudjeluju kao pripadnici Međunarodne satnije vojne policije TAAC-N (MN MP COY TAAC-N) – dva pripadnika vodiči službenih pasa (Dog Handlers Group) i savjetnici u hibridnom savjetničkom timu zapovjedništva Afganistanske uniformirane policije – tri pripadnika u savjetničkom timu.

 Uz pripadnike vojne policije svetoj misi su nazočili i ostali pripadnici kontingenta, a slavlju se pridružio i američki đakon Daniel Ford.

Kapelan je zahvalio pripadnicima vojne policije na uzornoj službi te doličnom predstavljanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u misiji u Afganistanu.

Svetu misu prikazali su za 120 pripadnika Vojne policije koji su svoje živote dali za obranu domovine. Druženje su nastavili uz prigodni domjenak.

Podijeli

Pogledajte još...

Pripadnici tima VP sudjelovali u provedbi bojevog gađanja multinacionalne vojne policije

Pripadnici tima vojne policije sudjelovali su u provedbi bojevog gađanja multinacijonalne vojne policije na vojnom …