Home / naslovnica / Promocija polaznika 14. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa

Promocija polaznika 14. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa

U Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“ u Požegi u petak, 5. travnja 2019. svečano je obilježen završetak 14. naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa koju je uspješno završilo nešto manje od 100 polaznika, te su im uručena uvjerenja o završenoj izobrazbi, dodijeljeni činovi skupnika i odluke o rasporedu na prve dočasničke dužnosti.
„Biti hrvatski vojnik časna je profesija, a postati dočasnik znači zaslužiti tu čast naglasio je o. d. prvog dočasnika OSRH časnički namjesnik Michael Fanuko dok je najbolji polaznik skupnik Nikola Knežević završio svoj govor riječima: „Jer mi smo kralježnica vojske – dočasnici, profesionalci, vođe vojnika“ naglasivši ulogu koja im je povjerena dodjelom prvog dočasničkog čina.

Izobrazba za razvoj vođa prva je razina dočasničke izobrazbe predstavlja najvažniji korak u profesionalnom razvoju svakog vojnika. Uspješnim završetkom izobrazbe polaznik stječe kompetencije za uspješno obnašanje prvih dočasničkih dužnosti i prelazi iz statusa vođenog u status vođe. Izobrazba je psihofizička iznimno zahtjevna, a polaznici prolaze kroz više nastavnih sadržaja iz predmeta vojne službe, vođenja, vojne topografije, pješačkog oružja i taktike.

Čestitamo pripadnicima Vojne policije na uspješno završenoj izobrazbi za razvoj vođa.

Izvor:OSRH

Podijeli

Pogledajte još...

Svečano otvaranje dvorane „pukovnik Ante Pavlović“

U vojarni “1. gardijske brigade Tigrovi – Croatia” u Zagrebu, u četvrtak 29. veljače 2024. …